Nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületébe választották Lakatos Zsófiát

Nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületébe választották Lakatos Zsófiát
Rangos nemzetközi elismerést kapott Lakatos Zsófia, beválasztották a World Communications Forum Association globális tanácsadó testületébe. Ez a szervezet rendezi többek között a Davosi Világkommunikációs Fórumot. A szakember tavaly elnyerte a Magyar PR Szövetség Örökös Tagja címet.

Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség korábbi elnöke több mint 20 éve dolgozik pr-szakemberként. A Külkereskedelmi Főiskolán és a California State University Northridge egyetemen folytatott pr-tanulmányai befejeztével 2000-től 2008-ig a Capital Communications pénzügyi kommunikációs ügynökségnél, 2008-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium klímakampányának pr-vezetőjeként dolgozott. Közben MBA-t szerzett Menedzsment szakon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2008-tól 2015-ig a Hill+Knowlton pr-ügynökség ügyvezetője volt, 2015-ben megalapította saját ügynökségét, az Emerald PR-t. 2001-ben alapítója volt a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiumának, 2005-től 15 éven át volt a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnökségének tagja. Tavaly a Magyar PR Szövetség Örökös Tagjává választották, most pedig bekerült a WCFA Global Advisory Board-ba.

„Meglepetés volt, hogy felkértek és beválasztottak ebbe a testületbe, számítanak a munkámra. A magyar pr-szakma világszínvonalú, több neves szakemberünk képviselte már Magyarországot különböző nemzetközi kommunikációs szervezetekben. Megtiszteltetés, hogy mostantól én is közéjük tartozom.” – mondta el Lakatos Zsófia.

A szakember az MPRSZ mellett tagja a HBLF-nek, a Szóvivők Egyesületének, elnökségi tagja a Levegő Munkacsoportnak, alelnöke a Budapest Klub Global Executive Council-nak, bizottsági tagja a Superbrands-nek, Magyar Brands-nek és a Green Brands-nek. A Válság112, a Business Sustainability Program és a Smaragd Akadémia tulajdonosa, több egyetem vendégelőadója. Elismert fenntarthatósági szakértő is, 2013-ban Londonban jelent meg szakkönyve „Corporate Social Performance in Emerging Markets - Sustainable Leadership in an Interdependent World” címmel. Ugyanebben az évben az országban elsőként kapta meg a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat. 2021-ben Magyarországot képviselte a Davosi Világkommunikációs Fórumon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!