Nemzetközi igazgatót nevezett ki a Budapesti Gazdasági Egyetem

Nemzetközi igazgatót nevezett ki a Budapesti Gazdasági Egyetem
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyeteme fel kívánja gyorsítani nemzetköziesedési folyamatait, tovább növelve ezzel az egyetem presztízsét a felsőoktatás nemzetközi világában. Ezen törekvését támogatva nemzetközi igazgatót nevezett ki. A pozíciót augusztus 1-je óta betöltő Dr. Andrási Gábor – közel két évtizedes széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik a felsőoktatás területén – vezetésével az intézmény tovább dolgozik a nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítésén és a nemzetközi akkreditáció (AACSB) megszerzésén.

A jelentős nemzetközi kapcsolatokkal és tapasztalatokkal rendelkező Dr. Andrási Gábor 2020 óta erősíti a BGE csapatát. A Külkereskedelmi Kar nemzetközi vezetőjeként koordinálta a BGE első két, mesterszakhoz kapcsolódó kettős diploma megállapodását az Augsburg University of Applied Sciences-szel, illetőleg a University of Stirlinggel.

A PhD fokozatát a Nottingham Trent University-n megszerző, a brit Advance HE Fellowship címmel rendelkező szakember a BGE-hez csatlakozása előtt közel nyolc évig vezető oktatóként dolgozott az egyesült arab emírségekbeli, AACSB akkreditációval rendelkező Higher Colleges of Technology főiskola-hálózat üzleti fakultásán. Ezért kiemelten tudja támogatni tapasztalataival a BGE-t, amely tovább dolgozik az AACSB nemzetközi akkreditáció megszerzésén is.

Felgyorsítjuk nemzetközi egyetemmé válásunkat és növeljük külföldi hallgatóink számát

„Számos előnyt jelent 18 ezer hallgatónk számára, hogy Budapesten nemzetközi környezetben tanulhatnak a BGE-n, hiszen szeptembertől 91 országból 1 330 külföldi kezdi meg tanulmányait nálunk 7 alapképzésen, 4 mesterképzésen és a doktori szakon angol nyelven” – emeli ki Dr. Andrási Gábor. „Széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, 33 ország több mint 200 külföldi felsőoktatási intézményével tartunk fenn aktív kapcsolatot például hallgatói és oktatói csere, nemzetközi projektek és közös kutatás formájában, amelyeket szeretnék tovább bővíteni.”

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!