Napi adományokkal segítik a rászoruló családokat

Napi adományokkal segítik a rászoruló családokat
A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületét támogatja a Wolt Market. Minden reggel hat Wolt Marketből hozhatnak el élelmiszert a rászoruló családok részére a szervezet önkéntesei. Különböző minőségi, márkás terméket, zamatos gyümölcsöket, roppanós zöldségeket, prémium minőségű húsokat, tojásokat, édességeket, ízletes pékárukat kapnak a cégtől.

2022 húsvétkor egy egyszeri adományozással segítette a cég a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületét a Baptista Szeretetszolgálat közvetítésével. Ezután keresték a lehetőséget, hogyan tudnak az egyesületnek hosszabb távon is segítséget nyújtani, és nagy örömükre szolgál, hogy idén tavasszal elindult az együttműködés, melynek keretein belül a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének önkéntesei hat budapesti Wolt Market üzletből szállítanak el élelmiszert minden reggel.

"Naponta körülbelül harminc család részére elegendő élelmiszercsomagot tudunk összeállítani, amelyben minőségi termékek, köztük pékáru, zöldség, gyümölcs, hús, különféle szárazáruk (tészta, rizs, kekszek, gabonák) találhatók. Szeretnénk továbbra is fenntartani az együttműködést a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületével, a jövőben esetleg kibővíteni azt. Emellett továbbra is szeretnénk lehetővé tenni, hogy a felhasználóink is adományozhassanak élelmiszert a Wolt Marketen keresztül. Jelenleg három szervezetet lehet támogatni, mi pedig a résztvevő három szervezetnek (Hangya Közösség, Heti Betevő, Utcáról Lakásba Egyesület) a beérkezett adományokból élelmiszercsomagokat állítunk össze" - mondta a Wolt Market ügyvezető igazgatója, Törös Gábor.

"Március eleje óta tart már az együttműködés, és minden nap eláll a lélegzetünk, hogy a hat Marketből, milyen fantasztikus, minőségi élelmiszereket hozhatunk el. Hálásak vagyunk a Wolt Market vezetőségének, dolgozóinak, hogy segítik a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete munkáját, adományaikkal megkönnyítik a tagok életét, hogy igazán minőségi étel kerülhessen a családok asztalára. 170 nehéz körülmények között élő családnak, ami 793 tagot jelent, nehéz segíteni, előteremteni annyi adományt, amivel 438 kiskorú gyermek ellátását úgy tudjuk segíteni, hogy ne érezzék a nélkülözést. Ez a három szám többször változik, de ha éppen csökken is rászoruló tagjaink száma, biztosan érkezik újabb jelentkező. Ami ebben a kaotikus világban érthető. Minden tagunk mögött van egy szomorú történet, melyre gyógyírt keresünk több formában is: élmények, tárgyak, élelmiszer. Hisszük, hogy minőségi módon táplálni kell a lelket és testet. Csak így lehet egészségesnek maradni" - részletezte a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének elnöke, Perczel Tímea.

"Fontos számunkra, hogy tegyünk az élelmiszerpazarlás ellen, és az egyéb jótékonysági akciók mellett ezzel az együttműködéssel is segítsük azokat, akik számára napi gondot okoz az alapvető élelmiszerek beszerzése. Ez a fajta felelős gondolkodás és működés nemcsak a vállalat, hanem a Wolt Market munkavállalói számára is kiemelkedő érték, nekik is sokat jelent, hogy az élelmiszerek jó helyre kerülnek" - zárta Törös Gábor.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: wolt, adomány