Mi értelme van a csapatépítőknek?

Mi értelme van a csapatépítőknek?
A cégeknek kiadás, a dolgozóknak a szabadidejükbe kerül, mégis azt kell, hogy mondjuk, hogy igenis be kell fektetni csapatépítésbe, és nemcsak mi, hanem a nagy szakik is, de vajon miért? Mi értelme van a csapatépítőknek? A csapatépítés egy olyan tevékenység vagy tevékenységek sorozata, amelyek biztosítják, hogy a csapat minden tagja hatékonyan dolgozzon együtt és kijöjjön egymással, ez pedig javítsa végső soron a munkahelyi teljesítményt is.

A csapatépítés javítja a kommunikációt

A csapatépítés több okból is fontos, de az egyik fő oka annak, hogy elősegíti a társas kapcsolatok erősítését azáltal, hogy több olyan képességet és tulajdonságot fejleszt, amelyek szükségesek egy koherens és hatékony csapat összeállításához - írja az ich.hu. Növekszik például a problémamegoldó készség is, amire elég nagy szükség van manapság, valljuk be. Nem boldogulhat az a munka világában, ha nem tud hatékonyan és eredményesen kommunikálni kollégáival. Ez még fontosabb, ha csapatban dolgozunk.

A csapatépítés javítja a problémamegoldó készséget

Problémamegoldó készségek szükségesek ahhoz, hogy sikeresek legyünk a munkánk során, a csapatépítő gyakorlatok pedig segítenek e készségek fejlesztésében. Az új tevékenységeknek való kitettség új helyzetekbe kényszeríti a csapattagokat, ami arra ösztönzi őket, hogy új, innovatív és kreatív módszereket találjanak ki olyan problémák megoldására, amelyekkel korábban nem találkoztak.

A csapatépítés kiemeli a vezetői tulajdonságokat

Ha valóban a legtöbbet szeretnénk kihozni a csapatépítő gyakorlatokból, a legjobb, ha ezt közvetlenül a nagy előléptetések esedékessége előtt tesszük meg. Egy kicsit másféle környezetben, helyzetekben könnyedén el lehet dönteni, hogy ki érdemli meg azt a legjobban, ki is a legrátermettebb. Az elvégzett munka mellett a csapatépítő tevékenységek betekintést nyújtanak abba, hogy a csapat tagjai hogyan viselkednek a munkakörnyezeten kívül, és kik a természetes vezetők. Láthatjuk majd, hogy ki veszi át az irányítást, ki csinálja ezt a legjobban, a leginkább megközelíthető módon, és kihez vonzódik a többi csapattag a leginkább. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!