Mentorprogramot indít a Digitális Kereskedelmi Szövetség

Mentorprogramot indít a Digitális Kereskedelmi Szövetség
Több, mint százezer euró összértékű, cégekre szabott, egyedülálló szakmai programmal segíti az érett, nemzetközi terjeszkedést tervező magyar e-kereskedő cégeket a Digitális Kereskedelmi Szövetség. A program célja, hogy a bekerülő cégek sikeres hazai szakértők segítségével lépjenek a következő szintre és sikertörténeteikkel egyre több kereskedőnek mutassanak példát, hogy a nemzetközi terjeszkedés reális cél a magyar kereskedők számára is.

Egyedülálló mentorprogrammal segíti az érett, nemzetközi terjeszkedést tervező magyar e-kereskedő cégeket a Digitális Kereskedelmi Szövetség, melynek tagjai olyan magyar vagy Magyarországon működő nemzetközi cégek és szakmai szervezetek – mint az Adevinta HungaryDHL ExpressGKIDGoogleGrowww DigitalIVSZMastercardOander és a Boxy – akik maguk is fontosnak tartják a digitális kereskedelem ügyét és a szektor megerősítését. A cégekre szabott, százezer eurót meghaladó összértékű szakmai programmal a szövetség a külföldi terjeszkedésben még kihívásokkal küzdő magyar webáruházak további fejlődését támogatja, hogy egyre több magyar e-kereskedő érhessen el nemzetközi szinten is látható sikereket.

Kiket várnak?

A programba azok a legígéretesebb hazai cégek kerülnek be, akik tervezik az új, külföldi piacok meghódítását vagy már meg is tették az első lépéseket, akiknek kiemelt célja a nemzetközi e-kereskedelemben rejlő lehetőségek kiaknázása és szeretnének jobban növekedni, mint amire a magyar piac lehetőséget ad. Az ideális jelentkezők a nemzetközi terjeszkedésre hosszú távú befektetésként tekintenek és nemcsak azonnali megtérülésben gondolkoznak, továbbá hajlandóak a vezetők idejét is ráfordítani a programban való részvételre.

Miről lesz szó a programban?

A mentorprogramban hazai és nemzetközi piacvezető cégek vezetése során tapasztalatot szerzett, elismert szakértőksegítik a résztvevők fejlődését, hogy minél előbb készen álljanak a nemzetközi terjeszkedésre és a mainál nagyobb kihívások megoldására.

Szó lesz arról, hogy:

●      hogyan készíthetjük fel a szervezetet a nemzetközi terjeszkedésre,

●      milyen esélyekkel indulunk és hogyan szerezhetünk megfelelő információkat a külföldi piacra lépéshez,

●      hogyan lehet alkalmazkodni a helyi sajátosságokhoz,

●      hogyan nézzünk ki úgy, mint a helyiek,

●      hogyan juttathatjuk el termékeinket  leghatékonyabban a leendő vásárlókhoz,

●      hogyan építhetünk az új piacokon stabil kereskedői márkát, amely támogatja az értékesítést,

●      hogyan érdemes folyamatainkat digitalizálni és milyen eszközöket érdemes bevezetni,

●      hogyan tervezzük megfelelően a jogi és pénzügyi folyamatokat és

●      mire kell figyelni az információbiztonság területén.

A program abban segít, hogy a résztvevők felkészülten, alapos tervezés után és a megfelelő stratégia mentén lépjenek be az új, ismeretlen piacokra és hatékonyan találják meg vásárlóikat a világ bármely táján.

Miért érdemes jelentkezni?

A Digitális Kereskedelmi Szövetség alapítása óta sokat fáradozott azon, hogy mára a kisebb e-kereskedők számára is egyre vonzóbbá vált az export. A GKID és a Mastercard által publikált Digitális Kereskedelmi Körkép is rávilágított, hogy:

●      lejjebb húzódott az e-kereskedők külföldi piacra lépését meghatározó éves forgalmi határ;

●      a belföldi piacnak komoly korlátai vannak, legyen szó az új vásárlók megszerzéséről, a vásárlási frekvencia növeléséről vagy a megfelelő marketing stratégia alkalmazásáról;

●      erősödnek a külföldi kereskedők. A felmérésből az is kiderült, hogy a 2022-es magyar online forgalom 16-18%-át, a tranzakciók 19-20%-át adják azok a külföldi kereskedők, akiknek bár az operációja nem hazánkban van, mégis helyinek tűnő lokalizált szolgáltatással vannak jelen Magyarországon.

Ezekre a kihívásokra kínál segítséget a Digitális Kereskedelmi Szövetség mentorprogramja, melynek legfontosabb célja, hogy elismert hazai szakemberek segítségével egyre több webáruházat inspiráljon és bátorítson a külföldi terjeszkedésre.

A programról

A mentorprogram díjmentes. A részvétel feltétele az aktív részvétel és a program végére egy nemzetközi piacra lépési stratégia kidolgozása. Jelentkezési határidő: június 9. A helyek száma limitált. A részletes program itt érhető el.

A program tervezésénél azokat a szempontokat és e-kereskedőket érintő nehézségeket vettük figyelembe, amelyekre a Digitális Kereskedelmi Szövetség és a GKID közösen végzett, 2022-es átfogó Online Export Kutatása világított rá.

Ilyen szempontok voltak:

●      a növekedés irányát meghatározó hosszú távú stratégia hiánya;

●      a fejletlen és rugalmatlan logisztikai megoldások használata;

●      a megfelelő hely- és piacismeret továbbá a lokális kapcsolatok hiánya és az ezekből fakadó jogi és adminisztrációs problémák;

●      a webáruházak lokalizációs nehézségei;

●      a hazai vállalati kultúrára jellemző kockázatkerülés;

●      és olyan tévhitek, mint a nem megfelelő termékkínálat, vagy az alacsony beszállítói alkupozíció.

A Digitális Kereskedelmi Szövetségről

A Digitális Kereskedelmi Szövetség elsődleges célja a magyar e-kereskedelem átalakulásának előmozdítása, a hazai szereplők megerősítése és az export hajlandóság fellendítése. A szövetség alapítói olyan magyar vagy Magyarországon működő nemzetközi cégek és szakmai szervezetek – Adevinta Hungary; DHL Express; GKID; Google; Growww Digital; IVSZ; Mastercard; – akik maguk is fontosnak tartják a digitális kereskedelem ügyét és a szektor megerősítését.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!