Magyar nyelvű programozó képzés indul a digitális tudás-hiány enyhítésére

Magyar nyelvű programozó képzés indul a digitális tudás-hiány enyhítésére
A Green Fox Academy, a HTTP Alapítvány és a Microsoft február 1-jén indított közös programjának célja, hogy felkészítse az embereket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira azzal, hogy széles körben hozzáférhetővé teszi az alapszintű programozási tudást.

Magyar nyelvű, ingyenes programozókurzust indít a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy. Az akár három hét alatt elvégezhető kurzus az alapvető kódolási tudás átadásával készíti fel az érdeklődőket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira.

A program nem előzmény nélküli: a Green Fox Academy még 2020 márciusában, a koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el 3 hetes ingyenes kurzusát, akkor még angol nyelven.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot – meséli Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője. – Bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, fejlesztőként aligha lehet boldogulni angolnyelv-tudás nélkül, a #MyFirstApp Coding Camp célja elsősorban az, hogy alapszintű kódolói tudást adjon az érdeklődőknek, és ezzel növelje az elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!