Leépítés van a Netflixnél a csökkenő bevételek miatt

Leépítés van a Netflixnél a csökkenő bevételek miatt
A Netflix mintegy 150 amerikai alkalmazottat bocsátott el, mindössze egy hónappal azután, hogy bejelentette: egy évtized óta először veszít előfizetői számából.

A streaming szolgáltatás által bejelentett elbocsátások főként a kaliforniai irodát érintik. Ez az iroda teszi ki a Netflix észak-amerikai munkaerejének mintegy 2%-át - írja a BBC nyomán a 24.hu.

A Netflix szerint a munkahelyek megszüntetése a cég bevételeinek zuhanása miatt elengedhetetlen.

„Ezeket a változásokat elsősorban az üzleti igények vezérlik, nem pedig az egyéni teljesítmény, ami különösen megnehezíti a helyzetet, hiszen senki sem akar búcsút venni nagyszerű kollégáktól” – áll a cég közleményében. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az üzlet mely részein szűnnek meg munkahelyek, de a Los Angeles Times arról számolt be, hogy a toborzás, a kommunikáció és a tartalomosztály is érintett.

Áprilisban a platform bejelentette, hogy 2022 első három hónapjában 200 000 előfizetőt veszített, és jelentésében arra is kitért, hogy a következő negyedévben további kétmilliós csökkenés várható. A hír befektetői eladási hullámot váltott ki, a cég részvényei egy nap alatt 35%-ot zuhantak.

Míg a Netflix világszerte 220 millió előfizetővel rendelkezik, és továbbra is egyértelműen piacvezető, az elmúlt években kiélezett versennyel kellett szembenéznie az olyan platformok megjelenésével, mint a Disney Plus, az HBO és az Amazon Prime Video. Múlt havi eredményjelentésében a vállalat azt is leírta, hogy az ukrajnai háború és az amerikai árak emelésére vonatkozó döntés is előfizetőkbe került. Az orosz piac elhagyása önmagában 700 000 előfizetőjébe került a cégnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, leépítés