Lecsukják a fiatalt, aki nyáron feltörte Bill Gates és Joe Biden Twitter-fiókját

Lecsukják a fiatalt, aki nyáron feltörte Bill Gates és Joe Biden Twitter-fiókját
Három év börtönt kapott Graham Ivan Clark az Egyesült Államokban.

A 18 éves Clark júliusban több olyan közéleti személy, mint Joe Biden, Bill Gates vagy Kim Kardashian Twitter-oldalát törte fel, és pénzt csalt ki követőiktől - írja a Guardian nyomán a Telex. Például úgy, hogy küldjenek egy megadott linkre bitcoint, és azt ígérte, hogy cserébe duplán kapják majd vissza.

Több mint 100 ezer dollárt csalt így ki az emberekből, amit ügyvédei állítása szerint már visszaadott, és azt is beismerte, hogy bűnös. A szervezett csalásért akár harminc év börtönbüntetést is kaphatott volna, de fiatal kora miatt csak három évre ítélték, amiből nyolc hónap le is telt az előzetes letartóztatás miatt.

Miután tavaly nyáron az incidens kiderült, órákra elnémították az érintett fiókokat, mire hatástalanítani tudták a középiskolás hekkert, majd pár nappal később fogták őt el. A Guardian cikke szerint Clark beismerte, hogy bűnös.

A szervezett csalásért akár harminc év börtönbüntetést is kaphatott volna, de fiatal kora miatt csak három évet ítéltek neki. Ebből már nyolc hónap le is telt, amit előzetes letartóztatásban töltött.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!