Laptopokat, internetet és képzést is kapnak a brit hajléktalanok

Laptopokat, internetet és képzést is kapnak a brit hajléktalanok
Az Egyesült Királyságban található Cornwall megye eszközöket, képzést és internethozzáférést biztosít a hajléktalanoknak és az internettel nem rendelkező állampolgároknak, hogy elsajátíthassák az alapvető digitális készségeket, ezzel is elősegítve munkavállalásukat.

A 2019-es adatok alapján Cornwall megye, és az ahhoz közeli Scilly-szigetek lakosságának 13 százaléka még sosem használt internetet, a felnőttek negyede pedig az alapvető digitális készségeknek sincs birtokában – írta meg a 24.hu a BBC híreit szemlézve.

Mivel az oktatás, az egészségügy és a munkavállalás egyre inkább áthelyeződnek a digitális világba, így felzárkóztatásra van szükség. A cornwalli önkormányzat a St Petrocs jótékonysági szervezettel együttműködve támogató programot indított, melynek keretében az érintettek számára biztosítják a laptopokat és tableteket, valamint az internethozzáférést, de az alkalmazáshoz szükséges képzést és alapvető digitális ismereteket is megapják a rászorulók. A kezdeményezés célja, hogy új lehetőségeket nyissanak az érintettek számára a munkavégzés vagy tanulás területén.

A szervezet 70 eszközt tud biztosítani, korlátozott ideig, ezekért viszont olyanok is jelentkezhetnek, akiknek van lakásuk, laptoppal vagy internettel azonban nem rendelkeznek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!