Kiégésmegelőzés a munkahelyen - Nyugodtabb dolgozók, hatékonyabb szervezet

Kiégésmegelőzés a munkahelyen - Nyugodtabb dolgozók, hatékonyabb szervezet
Miért nem „magánügy” a kiégés, miért kell egyéni és szervezeti szinten is kezelni? Mit jelent a kiégésmegelőzés szemléletű vezetés a gyakorlatban? Ha tudni szeretnénk a válaszokat, a Nyugizóna pszichológus csapata online konferencia keretein belül várja az érdeklődőket november 11-én, 14:00-17:00 között!

A kiégés kockázata jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, a munkavállalók több mint 80%-a mutatja a kiégés kezdeti szakaszainak tüneteit. Ennek kezelésével a munkáltatóknak szervezeti szinten is érdemes foglalkozniuk. A munkahelyi stressz mindenkinek az életében jelen van. Mindannyian ismerjük az érzést, amikor szorít egy határidő, nagy a teljesítménykényszer, vagy éppen együtt kell dolgoznunk valakivel, akinek nehéz a természete.

A járványhelyzet a meglévő feszültségek mellé új stresszforrásokat is hozott: sok munkahelyen jelentősen megnőtt a túlterheltség, nyomasztó a körülmények drasztikus változása miatt érzett tehetetlenség, a tartósan otthonról dolgozók pedig izolációt élnek meg, miközben a privát szféra és a munkavégzés helye egybecsúszik.

A lelki edzettségünket erősen igénybe veszi az, hogy folyamatosan új körülményekhez kell alkalmazkodnunk, ráadásul úgy, hogy már több mint másfél éve benne vagyunk egy veszteségekkel teli helyzetben, és kifogyóban vannak az energia-tartalékaink.

A rendezvényen arra fókuszálnak a szakemberek, miért fontos a kiégés megelőzése, és miért kell egyéni és szervezeti szinten is ezzel foglalkozni?!

Szó lesz arról is, hogy

 

  • milyen az egészséges munkahelyi légkör;
  • hogyan ismerhetjük fel magunkon vagy a munkatársunkon a kiégés jeleit;
  • hogyan kezelhetjük a tüneteket;
  • mi a szerepe a közvetlen vezetőnek a kiégés megelőzésében;
  • hogyan lehet felmérni és csökkenteni a stressz jelentette kockázatokat;
  • miért hasznos, ha hagyjuk láthatóvá válni a problémákat, és hogyan segítenek a szabályok;
  • milyen szervezeti szintű iránymutatásokra van szükség.

 

A rendezvényt elsősorban közép- és felsővezetőknek, HR szakembereknek, HSE felelősöknek ajánlják, de szeretettel várnak mindenkit, aki a téma iránt érdeklődik.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

További információ:

https://nyugizona.hu/cikk/kiegesmegelozes-a-munkahelyen-nyugodtabb-dolgozok-hatekonyabb-szervezet

A Nyugizóna szakmai csapata 11 éve segíti a munkavállalók és magánszemélyek lelki egészségének fejlesztését, különös tekintettel a kiégésben érintett személyek támogatására. A hagyományos pszichológiai módszereket egészségfejlesztő modellekkel és kommunikációs eszközökkel ötvözik, ezzel az integratív megközelítéssel új irányvonalat képviselnek Magyarországon. 4700 egyéni és 5500 munkavállalói konzultáció tapasztalatait építik be a programjaikba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: munkahely, munka