Kiakadt a Tesla egyik dolgozója, szexuális zaklatás miatt feljelentette a vállalatot

Kiakadt a Tesla egyik dolgozója, szexuális zaklatás miatt feljelentette a vállalatot
A Tesla fremonti gyárának egyik munkatársa már többször panaszt tett, amiért a munkahelyén szexuálisan zaklatták kollégái. Reakció azonban nem érkezett panaszaira. A nőnél most betelt a pohár és feljelentette a vállalatot.

Jessica Barazza éjszakai műszakban dolgozik a Tesla fremonti gyárában. A BBC-nek nyilatkozó nő arról számolt be, hogy naponta el kell viselnie, ahogy munkahelyén utána fütyülnek, fogdossák, illetlen kifejezésekkel bombázzák, bámulják, vagy hangosan ecsetelik a jelenlétében, hogy milyen teste van. A nőnél most betelt a pohár: beperelte vállalatot és kártérítést követel. Az esetről a hvg.hu írt részletesen.

Barazza azt mondja, akkor lett végleg elege, amikor munkahelyén egy férfi kollégája a combjai közé rakta a lábát, ekkor döntötte el, hogy lépéseket fog tenni és bíróság elé viszi zaklatási ügyét, mivel korábbi panaszaira semmilyen reakció nem érkezett.

„Majdnem 3 éven keresztül zaklattak, ez idő alatt teljesen megszűnik az ember biztonságérzete.”

A nő azt is mondta a BBC-nek, hogy a hasonló tech-cégeknél bevett gyakorlat, hogy aláíratnak az alkalmazottakkal egy úgynevezett választóbírósági megállapodást, ami azt a célt szolgálja, hogy a munkahelyi ügyek ne kerüljenek bíróság elé.

A Barazza által felsorakoztatott vádakat több kolléga is megerősítette, a Tesla viszont egyelőre nem reagált ezekre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!