Interaktív iskolaprogram keretében segíti a diákok digitális fejlesztését a Capgemini

Interaktív iskolaprogram keretében segíti a diákok digitális fejlesztését a Capgemini
A legfiatalabbak pályaorientációjának segítését és a technológia iránti nyitottságuknak növelését tűzte ki célul a Capgemini Magyarország.

A Capgemini Magyarország is csatlakozott a Skool iskolaprogram egyedülálló kezdeményezéséhez, a 'RollingOffice'-hoz. A hatórás programsorozaton - amelyen 250 gyerek és 10 mentor vett részt - a szervezők igyekeztek felébreszteni a gyerekek technológia iránti érdeklődését, valamint játékos formában feltárni előttük az ebben az ágazatban elérhető karrierlehetőségeket.

„Több okból kifolyólag is fontosnak tartjuk ezt a kezdeményezést. Egyrészt azért, mert napjainkban egyre fontosabbá válik a digitális eszközök ismerete, használata. Ennek hiányában óriási digitális szakadék alakulhat ki már a kisiskolások között is. Ennek áthidalásában szeretnénk segíteni, ezért fordítunk különösen nagy figyelmet a legkisebbek edukációjára. Másrészt, technológiai vállalatként elkötelezettek vagyunk az emberközpontú jövő iránt. Ennek építését mi csak elkezdeni tudjuk, de azok - a ma még gyerekkorban lévő kisiskolások - fogják ezt folytatni, akik ebben felnőnek" – hangsúlyozza a program fontosságát Jérôme Cadiou ügyvezető igazgató.

Az edukációs nap keretében a diákok három helyszínen, három különböző programon vehettek részt egyszerre: pályaorientációs beszélgetések, kódolási és játékfejlesztési foglalkozások, valamint játékos fejlesztő-foglalkozások jellemezték az interaktív napot, amelyből a Capgemini Magyarország szeretne hagyományt teremteni. „Ha a siker mércéje a lelkesedés és az abból merített pozitív energiák, akkor ezt az interaktív napot sikeresnek könyvelhetjük el. Óriási inspiráció volt a gyerekek nyitottsága, a teljesen újszerű látásmód és az őszinte lelkesedés, ahogy fogadtak bennünket és a programot. A legőszintébb visszajelzés talán az volt, hogy a gyerekek, szülők és a tanárok felváltva kérdezték, mikor jövünk legközelebb. Rengeteget gyarapodtunk tapasztalatokban is, egyöntetűen úgy látjuk, hogy ezt a programot és az együttműködést a Skoollal érdemes folytatni. Hiszünk abban, hogy a technika segíthet az emberiség problémáinak enyhítésében, ha azt helyesen használjuk. Fontosnak érezzük, hogy ezt a gondolatot meg tudjuk osztani a legfiatalabb és legfogékonyabb korosztállyal, ugyanakkor segítsünk az ezzel kapcsolatos félelmek, szorongások eloszlatásában is."

Azonban nemcsak a gyerekek játékos fejlesztésére, pályaorientációs támogatására fordít kiemelt figyelmet a Capgemini Magyarország. A cégcsoport hazai leányvállalata a környezet megóvása érdekében is igyekszik lépéseket tenni. „Technológiai vállalat vagyunk, ugyanakkor a társadalom iránti felelősségünk nemcsak a fentiekben merül ki. A Capgemini Csoport célja, hogy 2025-re széndioxid-semleges vállalat legyen, illetve 2030-ra a cég energiaszükségletét megújuló energiaforrásokkal szeretné fedezni. Emellett elérendő cél a teljes karbonnegativitás, vagyis a vállalat történelmi szén-dixod kibocsàjtásának teljes kompenzációja. Mi lokálisan olyan programok szervezésével igyekszünk tenni a környezetért, mint a korábban szervezett szemétszedés, illetve a faültetési nap, melynek során 1500 fát szeretnénk elültetni" – utalt a jövőbeni tervekre Jérôme Cadiou ügyvezető igazgató.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!