Ingatlanpiaci nagyágyúkkal erősít a Gránit Pólus

Ingatlanpiaci nagyágyúkkal erősít a Gránit Pólus
A Gránit Pólus csoport, a hazai ingatlanszektor legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállal-kozása két ingatlanpiaci szakemberrel erősít. Fábián Péter a Westend műszaki vezetőjeként az energiahatékony üzemeltetést és korszerűsítést, Szemerédi Dóra Diána ESG vezető pedig a cég-csoport fenntarthatósági stratégiájának és beszámolójának kidolgozását irányítja.

Fábián Péter 10 éves vagyonkezelői és ingatlanüzemeltetői tapasztalatát többek között olyan meg-határozó ingatlanpiaci cégeknél szerezte Magyarországon és Németországban, mint a Jones Lang LaSalle, a Diófa Ingatlankezelő és az Agora Budapestet is üzemeltető HB Reavis. A továbbiakban pedig a Westend műszaki vezetőjeként Potoczki Gábor beruházásmenedzsment vezetővel együtte-sen a 200 ezer m2 összterületű és 50 ezer m2 bérlői területtel rendelkező, vegyes funkciójú ingatlan energiahatékony üzemeltetéséért és a korszerűsítési beruházások fenntartható megvalósításáért felel. Mindez az ingatlanszektorban egy új, a fenntartható létesítménygazdálkodást támogató hori-zontális szervezeti struktúrát jelent.

„Az új építések óriási mértékű többlet erőforrás-felhasználást jelentenek a meglévő épületek korsze-rűsítéséhez képest, ezért az ingatlanszektor fenntarthatóbbá tétele érdekében a meglévő ingatlanok minőségi fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell helyezni. Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani ezen épületek technológiai korszerűsítésére, a hatékonyabb fenntartásra és az állagmegőrzésre, karban-tartásra” – mondta el Fábián Péter.

Szemerédi Dóra Diána egy élhetőbb bolygó megteremtésének és megtartásának elkötelezett híve, több, mint 10 éve foglalkozik fenntarthatósággal, a Hungary Green Building Council felügyelőbizott-ság és a Green Business Academy Network tagja. Korábban az Auchan korzók üzemeltetési vezető-jeként dolgozott, majd CSR vezetőként felelt azért, hogy a Nhood, illetve az általa kezelt ingatlanok és fejlesztési területek esetében a fenntarthatósági stratégiának, az Európai Uniós és hazai szabá-lyozásoknak megfelelően a pozitív társadalmi és környezeti hatások is megvalósuljanak a gazdasági értékteremtés mellett. A Westendet, a Budapest Arénát és a Művészetek Palotáját is üzemeltető Gránit Pólus csoport ESG vezetőjeként az ESG stratégia kidolgozását, megvalósulását, illetve a hazai és uniós szabályozáshoz igazodó beszámolást irányítja.

„A városi életminőség javulásában kulcsszerepe van az ingatlanszektornak. A cégcsoport ezt saját ingatlanjainak hatékony működésén és a központi elhelyezkedésű épületeink által kínált környezeti és közösségi szolgáltatások folyamatos bővítésén keresztül tudja leginkább támogatni. 2024 év végéig ezért kidolgozzuk a karbonsemlegesség eléréséhez szükséges stratégiánkat, vagyis a kibocsátás mi-nimalizálásának és a keletkező kibocsátás ellensúlyozásának eszközeit” – tájékoztatott Szemerédi Dóra Diána.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!