Informatikusok, valójában mit szeretnétek?

Informatikusok, valójában mit szeretnétek?
Az IT Realitás Mozgalom szervezői kérdőíves kutatást indítottak szeptember elején a munkáltatók és az informatikusok körében. Az utóbbi célja többek között az, hogy kiderüljön, valójában mit is szeretnének az IT-szakemberek.

A HR KOPÓ Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az informatikus munkavállalókat és a munkáltatókat. Ennek a célnak a megvalósításához járul hozzá az informatikusok számára készült kérdőív, amelynek köszönhetően megismerhetőek az IT-szakemberek képzettségei, munkatapasztalatai és egyéb, a munkavégzés szempontjából fontos jellegzetességei, a munkavégzési szokásai, és a munkakeresésre vonatkozó preferenciái.

A mozgalom szervezői valójában nem az informatikusokról, hanem az informatikusokkal szeretnének beszélgetni. Az a céljuk, hogy a kérdőív segítségével gyűjtött információkat elvigyék a munkáltatóknak, az egyetemeknek, a minisztériumoknak és gyakorlatilag mindenkinek, aki kapcsolatba akar kerülni az IT-szektorral. A szervezők ezzel szeretnék elősegíteni, hogy kedvezőbbek legyenek a munkaajánlatok, sokkal jobb itthoni munkakörnyezet alakuljon ki, minél több hasznos munkaerő maradjon hazánkban, és ezzel párhuzamosan próbáljon Magyarország felzárkózni a nemzetközi piaci versenyben.

A kérdőív kitöltését nyereményjátékkal honorálják a szervezők, amely programhoz folyamatosan csatlakozhatnak a támogatók termékek felajánlásával. A nyeremények sorsolására október végén kerül sor. A szervezők nemcsak a munkavállalókat kérdezik meg, hanem a munkaadókat is, a kutatás adatait felhasználva pedig készítenek egy frissíthető online útmutatót a munkáltatók és a toborzók számára.

A mozgalom a hátrányos térségek felzárkóztatására is akciókat indít, ezért aki részt vesz a mozgalomban akár támogatóként, akár a kérdőív kitöltőjeként, segít a magyar informatikus közösség megerősítésében.

A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 10-én megrendezésre kerülő konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. További részleteket a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon találhatnak az érdeklődők.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: informatikus