Idén is a legszerethetőbb munkahelyek között a Vodafone

Idén is a legszerethetőbb munkahelyek között a Vodafone
Negyedik alkalommal választották be a TOP35 szerethető nagyvállalat közé a Vodafone Magyarországot – hazánk egyik legfontosabb újgenerációs állásportálja, a DreamJo.bs által indított közönségszavazás alapján. A Szerethető Munkahelyek Díjon a Vodafone Magyarország elnyerte az Employer Branding különdíjat a nagyvállalati kategóriában. A szakmai zsűri döntése alapján a kiemelkedő munkáltatói márkaépítésért járó Employer Branding különdíjat is a szolgáltató vihette haza.

Eredményes őszt tudhat maga mögött a Vodafone, hiszen újabb, a munkáltatói gyakorlatát elismerő díjat vihettek haza. Az újgenerációs állásportál, a Dreamjo.bs álláskeresői által leadott szavazatok alapján a Vodafone Magyarország is bekerült a TOP35 szerethető nagyvállalat közé. Emellett a Dreamjo.bs szakmai zsűrije a kiemelkedő munkáltatói márkaépítésért járó Employer Branding díjat is a Vodafone-nak ítélte oda – többek között a hibrid munkavégzés, valamint a családbarát kezdeményezések bevezetése és azok kommunikációja miatt. A DreamJo.bs.hu karrierportál a díjjal azokat a cégeket ismeri el, akik munkahelyi értékeik, a karrieroldal felületén elérhető profiljuk, valamint a neves szakmai zsűri és a portál álláskeresőinek szavazatai alapján a legnépszerűbbnek bizonyulnak.

„Óriási elismerés számunkra, hogy negyedik éve ott vagyunk a nagyvállalati kategóriában a legjobb és legszerethetőbb munkahelyek között. Ez azt mutatja, hogy mind az álláskeresők, mind a HR-szakma felfigyel arra a befogadó környezetre, amit építünk és ahol teret adunk a fejlődésnek, valamint a folyamatos tanulásnak. Nagyon sok olyan kezdeményezésünk van, ami most visszaigazolást nyert az álláskeresőktől és az employer branding szakmától egyaránt. Ilyen kezdeményezés például a 16 hetes fizetett szülői szabadság vagy a Home Agent programunk, amely távmunka-lehetőséget kínál ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársainknak, de említhetném az 5-600 főt is megmozgató Re-Charge kezdeményezésünket és az idei legnagyobb büszkeségünket, a hibrid munkavégzés bevezetését is” – mondta el a díj kapcsán Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone idén nyáron jelentette be, hogy a hibrid munkarenddel egy rugalmasan személyre szabható keretrendszert biztosít dolgozói számára. Az új munkarendben a munkavállalók maguk dönthetik el, hogy távolról vagy az irodából szeretnének munkaidejük nagy részében dolgozni. Az új hibrid munkarend jegyében a Vodafone újratervezte központi irodáját is: a terek 70%-a a csoportos, míg 30%-a az elmélyült, egyéni munkára alkalmas. Ezzel a szemlélettel épül a szolgáltató új székháza is a Budapest ONE irodaházban. Az új székház a hibrid munkavégzést támogató építészeti és technológiai megoldások mellett környezettudatos kialakításával a dolgozók pihenését, aktív kikapcsolódását is segíti.

A Vodafone ezen felül az elmúlt években számos olyan intézkedést vezetett be, amellyel a kollégák testi, lelki és szellemi jóllétét, valamint a feltöltődés lehetőségét kívánja biztosítani. A Vodafone tavaly 1, míg idén a jogszabályban foglaltakon felül további 2 szabadnapot biztosít a kollégáknak. Emellett idén októberben indult el a Vodafone Spirit Days kezdeményezése, melynek értelmében negyedévente a kollégák egy napot fordíthatnak személyes fejlődésükre: tanulásra, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Utóbbiak mellett a Vodafone minden kolléga számára évi 4, önkéntes munkára fordítható napot biztosít.

Ahhoz, hogy a Vodafone 2021-ben is bekerült a legszerethetőbb munkahelyek közé, hozzájárult, hogy a vállalatnál a COVID-19 járvány ellenére az éves bónuszokat a tavalyi évhez hasonlóan idén is változatlan elvek mentén nyújtják. Az extra juttatásokhoz tartozik továbbá a Vodafone törzsgárda programja is, melynek keretében a jubileumi munkaviszonyukat ünneplő kollégákat juttatásban részesítik.

A vállalat globális célkitűzése, hogy 2025-re a világ legjobb munkahelye legyen a nők és a férfiak számára egyaránt. Ennek szellemiségében a Vodafone minden kollégának azonos lehetőségeket kínál a karrier és a családi élet terén: a Vodafone juttatási rendszerének része a szülési szabadságra vonatkozó irányelv, melynek értelmében a vállalat 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a nem szülő szülők (kispapák, örökbefogadó partnerek) számára is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Vodafone