Hogyan kezelhetjük a konfliktusokat a párkapcsolatban?

Hogyan kezelhetjük a konfliktusokat a párkapcsolatban?
Miért lényeges az önismeret a párkapcsolatban? Vicsápi Natália, önismereti tanító, a Nati Method alapítója elárulja, hogy ha mindig ugyanabba a helyzetbe kerülünk, észre kellene venni, hogy a helytelen úton járunk, és változtatni kellene a hozzáállásunkon. A szakember részletezi, miért fontos a minőségi, kettesben töltött idő?! Azt is megtudhatjuk, milyen lépéseket tegyünk meg a harmonikus párkapcsolat érdekében?! Tanácsokat ad a házasság előtt álló fiataloknak is egyaránt.

Az önismeretet végig járó párok, akik bevezetik az életükbe a tudatosságot, sorban arról számolnak be, hogy eltűntek a harcok, a negatív érzések, ennek következtében pedig újra visszakerül a szabadság és a feltétel nélküliség a kapcsolatba.

Tudatosság nélkül nincs változás

Amikor már együtt vagyunk a párunkkal, akkor dolgunk van egymással. Ha ugyanazon az úton járunk, ugyanazok a problémák merülnek fel mint korábban, és addig fognak ismétlődni, amíg nem tanulunk belőlük. Az ego azt hiszi, hogy ő az okos, mindent tud, ám ez nem így van. Sokan érkeznek hozzám elvonulásra, és amikor azt látom, hogy hatból hatszor nem sikerül a párkapcsolatuk, fel kell ébredniük, és komolyan meg kell kérdezniük maguktól, vajon miért futják ugyanazokat a köröket?! Fontos döntést kell hozni arról, miként szeretnénk élni az életünket, és hogy hajlandóak vagyunk-e ezért változtatni rajta?! - kezdte Vicsápi Natália, a Nati Method alapítója.

Az ego bennem jelen van valamennyire, tehát nekem még ritkán megvannak azok a pillanataim, amikor kiverődik a biztosíték. Teljes elfogadásban tudunk élni egymás mellett a férjemmel, ami azt jelenti, hogy a mindennapjainkat szabadságban éljük. Hihetetlen értéket képviselnek az olyan pillanatok a mai napig is, amikor találkozunk, és minőségi időt töltünk egymással. A kapcsolat tudatossági szintjének elérésével az embernek nincs szüksége további változtatásra. Ekkorra már rádöbbenünk, hogy nem szeretnénk kilépni a kapcsolatból, hiszen a lelkünk rendben van, jó helyen vagyunk, és nincs többé kétség bennünk.

Az érzelmek és az anyagiasság

A figyelem a mai világban a racionális és materialista dolgokra irányul. Példaként említem egy tizenhat éves lány történetét, aki arról mesélt, hogy az édesanyja mindig azt mondta neki, figyelje meg, a fiú milyen autóval érkezik. Ehelyett arra inspirálnám a párkapcsolat előtt állókat, hogy figyelmüket inkább az emberi érzelmekre irányítsák. A fiataloknak azt tanácsolom, hogy álljanak rá az önismereti útra, mert nekik már sokkal bővebb lehetőségük adódik arra, hogy olyan ismeretekkel gazdagodjanak, amelyek hatással lehetnek az egész életükre. Ne vesztegessék az éveket vagy a pillanatokat, hanem éljék meg az életüket teljes tudatossággal és önismerettel!

Kommunikáció, bizalom, elfogadás és kompromisszum fontossága

Amikor konfliktusba kerülünk, lényeges megállnunk, visszalépnünk kicsit, és meg kell kérdeznünk magunktól, miért fontos nekünk az akaratunk érvényesítése. Külső szemlélőként szükséges megvizsgálnunk magunkat, a másikat és a helyzetet. Tudatos emberként azt mondom, hogy nincs rossz, vagyis nincs valójában konfliktus, csak nem megértés vagy kemény feltételek vannak, amiket végig vinnénk az adott szituációban. Amikor abbahagyjuk az érdekeink érvényesítését, a kommunikáció és kompromisszum segítségével béke születik. A bizalom, az őszinteség, a merészség és az egyszerűség kulcsfontosságúak a kapcsolatban. Fontos megadni a bizalmat annak, hogy valamiért a másikat választottuk, őt kaptuk az életünkbe, és a másik tökéletesen kiegészít minket.

Teljes jelenlét és együttműködés

A legtökéletesebb és leggyönyörűbb pillanatokat akkor élik át az emberek, amikor teljes jelenlétben vannak a kapcsolatban, és együtt dolgoznak azon, hogy azt megteremtsék. Ezt a bizalmat alakítottuk ki a férjemmel, Misivel a 20 éves kapcsolatunk során, amikor tudatlanul indultunk, de most már tudatosan teremtjük kapcsolatunkat. Az elvonulások során az én feladatom, hogy a résztvevők az egot megértsék, és az elfogadásra ösztönözzem őket, míg a párom a szívhez szól, és segít az érzések megértésében. A szeretet és az elfogadás segítségével bármit meg tudunk élni - hangsúlyozta a változás nagykövet, aki arra is kitért, a tudatosság azért fontos, hogy segítse az embereket abban, megértsék saját magukat és a partnerüket.

Az önismeret és az empátia lehetővé teszi, hogy két különböző ember megértse egymást, és kialakítsa a harmóniát. A megértéshez nyitott és őszinte kommunikációra van szükség, az elfogadás és a szeretet a harmonikus kapcsolat alappillére. Fontos, hogy mindenki elfogadja, támogassa a másikat, és szeretetteljes légkört teremtsen a kapcsolatban. Meg vagyok róla győződve, hogy szeretettel bármit el tudunk érni, a fejből egy emelettel lejjebb kell költözni, és szívvel élni a mindennapokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!