Ezen a hétvégén 18 Auchanban rendeznek gyűjtést az ukrajnai menekülteknek

Ezen a hétvégén 18 Auchanban rendeznek gyűjtést az ukrajnai menekülteknek
Mától vasárnapig az összes Auchan hipermarket gyűjtőpontján várják a termékadományokat, amelyekkel a Magyar Vöröskereszt az Ukrajnából érkező menekülteknek segít. A humanitárius szervezet leterheltsége miatt ezúttal a gyűjtést az Auchan munkatársai végzik önkéntes alapon. A vállalati felajánlás és a vásárlók adományai mellett a francia központú Auchan Alapítvány 150 ezer euróval, azaz közel 60 millió forinttal támogatja a Magyar Vöröskereszt munkáját a jelenlegi krízishelyzetben.

Az áruházak bejáratánál listát kaphatnak a vásárlók arról, hogy mire van leginkább szükség, és az áruházi rádióból is folyamatosan értesülhetnek róla. Főként készételeket, hús- és májkonzerveket, édes és sós kekszeket, instant leveseket és kávét várnak, valamint tartós tejet, laktózmentes változatban is, 0,5 literes ásványvizet, kisdobozos gyümölcsleveket, bébiételeket, tápszereket, vitaminokat, pelenkát, popsitörlőt, nedves törlőkendőket, WC-papírt, papírzsebkendőt, kézfertőtlenítőt, tusfürdőt és dezodort. Az adományokat péntek 10-től 20 óráig, szombat és vasárnap 8-tól 19 óráig lehet leadni az áruházi gyűjtőpontokon.

Emellett online is rendelhető kétféle segélycsomag, az egyik babaápolási termékeket tartalmaz, a másik élelmiszert. Ezeket szintén a Magyar Vöröskereszt számára lehet megvásárolni, az előre összeállított csomagok egyenesen a humanitárius szervezethez kerülnek.

Csakúgy, mint azok a Bizalompontok, amiket az Auchan vásárlói ajánlhatnak fel a szervezet javára. Ezekből a Magyar Vöröskereszt azt tudja majd beszerezni rajtuk, amire az adott pillanatban éppen a legnagyobb szükség lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!