Ezek most Magyarország legjobb munkahelyei a munkavállalók véleménye alapján

Ezek most Magyarország legjobb munkahelyei a munkavállalók véleménye alapján
A Munkahelyeink.hu Magyarországon második alkalommal készítette el Top Employers listáját, amely kizárólag a cégek korábbi és jelenlegi alkalmazottainak véleménye alapján állapítja meg a legjobb munkahelyek rangsorát. Az egyedi módszertani kritériumrendszert alkalmazó lista szerint jelenleg a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendben az Audi Hungaria, a Bosch Magyarország, és a Penny Magyarország.

A Munkahelyeink csoport, amely több mint 1 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a közép-európai régióban, 2022-ben is elkészítette Top Employers rangsorát. A toplista összeállításának célja, hogy az egyes piacokon megtalálják azokat a vállalatokat, ahol a munkaerő a legelégedettebb körülményeivel és lehetőségeivel.

A rangsort a volt és jelenlegi munkavállalók által a munkáltatóiknak adott osztályzatok átlagából, valamint a platformon rögzített értékelések számából kapott index alapján állítják fel. Az értékelés során a munkavállalói szempontok listáján nem csak a juttatási csomagok, az előrelépési lehetőségek, a munka és magánélet egyensúlya, de olyan jellemzők is szerepelnek, mint a menedzsment, a vállalati értékek, kultúra és az eljárásrendek.

A TOP 10 hazai munkáltató 2022-ben

Kizárólag a volt és jelenlegi munkavállalók véleménye alapján 2022 tíz legkedveltebb munkáltatójának sorrendje a következő:

  1. Audi Hungaria
  2. Bosch Magyarország
  3. PENNY
  4. McDonald's Magyarország
  5. Lidl Magyarország
  6. MÁV-START
  7. SPAR Magyarország
  8. Magyar Telekom
  9. Continental Hungary
  10. eMAG

„Szívből gratulálok az első helyezett Audi Magyarországnak, illetve a tízes listára felkerült valamennyi vállalatnak. A Top Employers rangsorainkkal arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy az online értékelések és a közösségi állásfoglalások értékes támpontokká és visszajelzési csatornává váltak mind a vállalatok, mind a munkavállalók számára. A dolgozók véleményének nagy számban történő anonim megosztása a nyilvánosságban ma már nagyban hozzájárulnak egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtéséhez, ezért továbbra is arra szeretnénk bátorítani a munkavállalókat, hogy használják a platformunk nyújtotta lehetőségeket és adjanak hangot észrevételeiknek" – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu alapítója és ügyvezető igazgatója.

A felmérésre 2021. november 16. és 2022. december 31. között került sor, a végeredmény az állásportálon regisztrált több mint 10.000 magyarországi felhasználó fenti idősávban feltöltött véleményét tükrözi. A teljes általános rangsor elérhető a Munkahelyeink.hu weboldalon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!