Elon Musk: összeomolhat a civilizáció

Elon Musk: összeomolhat a civilizáció
A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk azt szeretné, ha az embereknek több gyereke születne. A milliárdos szerint ellenkező esetben összeomlik a civilizáció.

Elon Musk szerint az alacsony és gyorsan csökkenő születési ráta „az egyik legnagyobb civilizációs kockázat” - írja a CNBC nyomán a portfolio.hu.

Nincs elég ember. Nem tudom ezt eléggé hangsúlyozni, nincs elég ember – nyomatékosította Musk a Wall Street Journal hétfői rendezvényén.

A technmilliárdos annak kapcsán tette megjegyzéseit, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket, olyan aggályokra hivatkozva, mint az éghajlatváltozás vagy az egyenlőtlenség.

Musk hozzátette, hogy túl sok „jó, okos ember” gondolja úgy, hogy túl sok ember van a világon, és hogy a népesség kontrollálhatatlanul növekszik „Éppen ellenkezőleg” - jelentette ki Musk, és arra buzdította az embereket, hogy nézzék meg az adatokat:

Ha az embereknek nem lesz több gyermekük, a civilizáció összeomlik. Jegyezzétek meg a szavaimat – mondta baljósan a világ leggazdagabb embere.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!