Egyszerűbb üzletági struktúra és új vezetők a Glosternél

Egyszerűbb üzletági struktúra és új vezetők a Glosternél
Három nagyobb (rendszerintegráció, cloud, nemzetközi szoftverfejlesztés) üzletággá vonja össze az eddigi öt kisebb üzletágat a Gloster Infokommunikációs Nyrt. A cégcsoport több személyi változásról is döntött: Murvai Attilát, a Gloster-Minero IT egyik vezetőjét nevezték ki a szoftveres üzletág élére, Oszlánszki Péter, a Gloster HR területért felelős vezetője pedig csatlakozott a vállalat igazgatóságához, ezzel a HR formálisan is a kiemelt fontosságú területek közé lépett. A társaság célja a belső átszervezéssel egy hatékonyabb struktúra kialakítása, amely tovább növeli a cégcsoport eredményességét és támogatja a Glostert 2025-ös stratégiájának megvalósításában.

Jelentős szerkezeti átalakulásról döntött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett Gloster Infokommunikációs Nyrt.: a társaságcsoport az eddigi 5 helyett 3 nagyobb üzletággal folytatja működését az idei évtől. Ezzel a lépéssel közös irányítás alá kerülnek a Gloster szorosan illeszkedő tevékenységei, tovább javítva hatékony működésüket.

2022-ben a szoftverfejlesztés volt az IT specialista társaság növekedési motorja: ez a tevékenység a teljes árbevétel több mint egyharmadát (37,8 %-át) tette ki, köszönhetően a három, tavaly sikeresen lezárt akvizíciónak. A Gloster a Nemzetközi szoftverfejlesztési üzletág élére 2023. június 1-i hatállyal Murvai Attilát, a 2021 ősze óta a cégcsoporthoz tartozó Gloster-Minero IT egyik alapítóját nevezte ki. Murvai Attila az üzletág vezetése mellett a Gloster-Minero IT ügyvezetői feladatait Tóth Attilával közösen látja el, aki szintén a kezdetek óta részese a Minero IT fejlődésének. Ezzel a szoftverfejlesztést két olyan, a társaságon belülről érkező szakember vezeti majd, aki évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a komplex szoftverfejlesztési projektek területén.

A Gloster Cloud Zrt. vezérigazgatói feladatait és ezzel a Cloud üzletág vezetését egy tapasztalt szakember, Bene Tamás látja el, akit külön ezzel a feladattal keresett meg a Gloster menedzsmentje.

A szerkezeti átalakulás további fontos eleme, hogy a humánerőforrás-menedzsment is nagyobb hangsúlyt kap. Oszlánszki Péter korábbi humán erőforrás vezérigazgató-helyettes a cég május 16-án tartott éves rendes közgyűlése óta az igazgatóság tagjaként végzi munkáját.

„A mostani változásokkal tovább fokozzuk a cégcsoport integrációját, és egy egységesebb működés felé mozdulunk el az elmúlt években felvásárolt cégek esetében” – mondta el Szekeres Viktor, a Gloster Nyrt. igazgatósági elnöke. A legutóbbi döntések kapcsán aláhúzta, hogy a megfelelő struktúra kialakításával a cél, hogy a további növekedési tervek egy stabil és hatékony keretrendszerbe illeszkedhessenek, amely megfelelően képes támogatni az eredményes működést. „Fontos kiemelni, hogy az új vezetők a cégcsoporton belülről érkeztek, ami jól mutatja a Gloster Csoport meglévő tudásbázisának erejét, mélységét” – tette hozzá Szekeres Viktor.

Az IT iparág legfontosabb HR-hez kapcsolódó kihívásairól, valamint a társaságcsoport növekedési terveiről a Gloster vezetői adnak majd számot 2023. június 13-án a cég befektetői találkozóján, amelyet megalakulása először tart meg a cégcsoport. Ezen a hazai IT és pénzpiacra vonatkozó kilátások mellett a globális gazdasági környezet alakulásáról is szó lesz majd, a Gloster képviselői mellett elismert hazai szakértők, befektetők részvételével.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!