Egyetemi szintű szolgáltatástervezési képzés indul

Egyetemi szintű szolgáltatástervezési képzés indul
Elsőként indít Service Design szakirányú továbbképzést a MOME Magyarországon, ehhez, valamint a szakma világnapjához kapcsolódóan rendezik meg június 1-én a Service Design Meetup-ot a hamarosan induló képzés oktatóinak részvételével. Az eseményen arról lesz szó, hogy milyen a service design szakma helyzete a hazai munkaerőpiacon, és milyen tudásra van egyáltalán szüksége a service designernek ahhoz, hogy a munkáját profin végezze el.

Az itthon és külföldön egyaránt dinamikusan fejlődő szolgáltatástervezési szakmában egyre több vállalat és intézmény keres service designert, hogy segítségükkel tökéletesítsék szolgáltatásaik felhasználói élményét vagy belső folyamataikat. A fejlesztésekhez a jövő szolgáltatástervezőinek komplex ismeretanyagra lesz szükségük, amelyet többféle alaptudásra építve is megszerezhetnek, de mindenképpen fontos elem az erős vizuális gondolkodás.

Az itthon elérhető Service Design képzések eddig főként különböző tanfolyamok formájában valósultak meg, az egyetemi oktatásban pedig csak egy-egy tantárgy részeként jelent meg a téma, pontosan ezért hiánypótló a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2023 szeptemberétől induló, két szemeszteren át tartó szakirányú képzés.

Az új képzés célja, hogy a résztvevők elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, az oklevél megszerzését követően pedig rövid időn belül elhelyezkedhessenek. A program során a kreativitás, az empátia és a kooperációs készség fejlesztése mellett kiemelt szerepet kap a rendszerben való gondolkodás, a holisztikus szemlélet és a különböző érintettek, célcsoportok bevonásának elsajátítása is. A hallgatók többek között a kutatásmódszertan, a vizuális technikák, a stratégiai tervezés, vagy a szervezetfejlesztés területén gazdagíthatják ismereteiket, fiktív és valós service design feladatokban vesznek részt, a projektekből pedig a képzés végére olyan portfóliót állíthatnak össze, amellyel könnyen pályázhatnak meg szolgáltatástervezői pozíciókat itthon és külföldön egyaránt. Az itt szerezhető átfogó tudás révén olyan értékteremtési folyamatokban vehetnek részt, amelyeknek eredményeként a jövő szolgáltatásai kényelmesebbé és hatékonyabbá válhatnak.

A képzés indítása az egész hazai szolgáltatástervezési szakma számára mérföldkő, amely további lendületet adhat a szegmens fejlődéséhez. A hazai szakértők június elsején, a Service Design világnapján Meetupon találkoznak majd, hogy inspiráló beszélgetéseken vitassák meg a szolgáltatástervezői szakma legaktuálisabb kérdéseit. Az esemény moderátora Csernátony Fanni, Formatervezés BA szakvezető, Service Design oktató, az előadók közt pedig ott lesz Barna Máté, a Cellux Lab service designere, a MOME oktatásfejlesztési vezetője, Eckhardt Lili, a Deloitte Digital CE vezető service designere, a Service Design Network Hungarian Chapter Board tagja, Heim Ágoston, a 'Tonka' service designere (Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal), Turi Tamás Stratégiai Design tanácsadó (Managing Partner a Beyond Partners) valamint Káli György service designer, a Humanize.studio társalapítója, a Service Design Day konferencia szervezője.

 

SERVICE DESIGN MEETUP

Időpont: 2023. június 1. 17 óra

Helyszín: MOME Campus, B_001 (BASE földszinti üvegterem)

Részletes program: https://fb.me/e/3dByV8XEw

 

SERVICE DESIGN SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉS

Jelentkezési határidő a képzésre: június 30.

Felvételi portfólió és motivációs levél feltöltésének határideje: július 13-23. között

A munka mellett végezhető, levelező, online és offine alkalmakkal zajló képzésről bővebben ezen a linken lehet tájékozódni: https://mome.hu/hu/kepzesek/service-design

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: MOME, Service Design