„Egy jó nap futással indul” – mozogj és ünnepelj együtt hírességekkel május 7-én!

„Egy jó nap futással indul” – mozogj és ünnepelj együtt hírességekkel május 7-én!
Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk a futás mellett is elkötelezett: az Ötpróba futó-nagyköveteként rendkívül fontosnak tartja, hogy másokat is mozgásra ösztönözzön, így ő is indul az Európa-napi futóversenyen. Mellette Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos és az Ötpróba kajak-kenu nagykövete, valamint Gajdos Tamás újságíró-műsorvezető is rajthoz áll május 7-én. A sport népszerűsítése mindhármuk számára fontos küldetés, így remélik, hogy minél több futni vágyó csatlakozik hozzájuk az Európa-napi futóversenyen és fesztiválon.

Május 7-én valamennyi résztvevőnek lehetősége nyílik motiválni egymást és osztozni a testmozgás szeretetében, ráadásul két, többszörös olimpiai bajnok és egy ismert műsorvezető társaságában tehetik ezt meg.

Dr. Kiss Gergely számára a sport szeretete mellett az is misszió, hogy ezt minél több emberhez eljuttassa, és a testmozgás valódi közösségi élménnyé váljon. „Számomra, mint csapatjátékosnak mindig kiemelt jelentőségű a közösségben végzett teljesítmény. Ezért is örülök, hogy kiváló a munkamorál az Ötpróba nagyköveteink között, és könnyen, jó hangulatban tudunk együttműködni. Továbbá az olyan szabadidősport-rendezvények, mint az EU-futás is, többezer embernek biztosít közösségi élményt, ezzel is könnyebbé téve a sportteljesítményt.” Gergő szívéhez ráadásul azért is áll közel az esemény, mert a 2004-es év, tehát az Európai Unióhoz való csatlakozásunk esztendeje számára egy különösen sűrű és emlékezetes időszaknak bizonyult: „Épp egyetemi vizsgákra, magyar bajnoki aranyéremre és Euroliga győzelemre készültem, valamint az athéni olimpia járt már a fejemben.”

Május 7-én, vasárnap reggel, a Szabadság téren Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Ötpróba kajak-kenu nagyköveti is elrajtol a „19 év – 19 km” – EU-s futáson. Botond számára természetesen ez a sportág sem ismeretlen terep, hiszen kajakosként mindig is a felkészülésük elengedhetetlen részét képezte a futás. Elárulta, hogy most már az élsporton túl is rendszeresen fut: „Van úgy, hogy egymagam, és van, hogy csapatban teszem ezt. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, hiszen tudjuk azt, hogy mennyivel könnyebb egy csapat részeként futni, edzeni. Az igazi közösségi futás örömét pedig én is Ötpróbázóként ismertem meg.” Botond a május 6-7-ei hétvégén ráadásul duplán teljesít, hiszen az EU-futás előtti napon, az Ötpróba csapat tagjaként vesz részt a balatoni ultrafutóversenyen.

Gajdos Tamás újságíró-műsorvezető Ötpróba kerékpár nagykövetként indul a mezőnyben. Eddig főként egyéni, leginkább futás-alapú sportágakat űzött, azonban az EU-futáson a csapatsport elemeivel is megismerkedett: „Az esemény az összetartozás és az együtt futás élményével ajándékoz meg, teljesen új dimenzióba helyezve és még élvezetesebbé téve magát a futást.” Tamás bízik abban, hogy a rendezvény sokakat ösztönöz majd a rendszeres sportolásra, hiszen ahogyan összegezte: „Egy jó nap futással kezdődik – a még jobbakon másokat is futásra tudunk ösztönözni!”

A verseny után jól megérdemelt kikapcsolódásra is lehetőségünk lesz a Szabadság téren: az Európa-napi fesztivál keretében zenei programok, családi rendezvények, aktuális társadalmi kérdéseket feszegető beszélgetések és izgalmas kvízek várnak majd ránk.

A rendezvényről további információk a www.eu.hu weboldalon és az Európa-napi fesztivál Facebook-eseményében találhatók.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!