Edukációs kampányt indított a függőségek ellen a vegas.hu

Edukációs kampányt indított a függőségek ellen a vegas.hu
Étel, ital, édesség, párkapcsolat, szex, vásárlás vagy a szerencsejáték, mind lehetnek függőségeink tárgyai. A felismerés az első lépés, de a megoldáshoz ez nem mindig elég: a Vegas.hu “Pörgess okosan” online kampányával arra próbálja ösztönözni a követőket, hogy kell és lehet is beszélni a problémákról. Az augusztusban indult kampányt népszerű hazai influenszerek is segítik.

A szerencsejáték megítélése ingoványos talaj. A társadalom vélekedése megoszlik ebben: aki tippmixel, lottózik, lóversenyre fogad, arra legyintünk, nem vesszük komolyan és nem gondoljuk függőnek, aki pedig kaszinózik, arról kialakul az a prekoncepció, hogy biztosan szenvedélybeteg. A szenvedélybetegség mind a két esetben egy valós és komoly probléma, amiről társadalmi szinten beszélni kell. „Ha a függőségekről és a negatívumokról úgy beszélünk, hogy mind a két oldal szerepel benne (játékos és szolgáltató), akkor sikerülhet elindítani egy értékes beszélgetést a problémakörről és a kialakult társadalmi megítélésről.” – nyilatkozta a Vegas.hu.

Pörgess okosan!

A Vegas.hu „Pörgess okosan” címmel edukációs kampányt indított augusztusban azzal a céllal, hogy a függőségekre és azok leküzdésére hívja fel a figyelmet. A közösségi média kampányban influenszerek beszélnek függőségükről, és arról, hogyan küzdötték le vagy küzdenek a mai napig problémájukkal, ezzel is nyitottságra ösztönözve a leginkább érintett 18-30 év körüli célközönséget. Az influenszerek követői név nélkül oszthatják meg saját problémájukat: van, aki párkapcsolati függőséggel küzd, van, aki a telefonjának a rabja, de súlyosabb problémák, mint például a gyógyszer vagy az alkohol függőség is felmerül. Ezek a problémák köztünk élnek, a Vegas.hu kampánya pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy tabuk helyett fontosabb az, hogy beszélgetés induljon ezekről. A kampányhoz bárki csatlakozhat saját történetével a #PörgessOkosan és a #BeszéljünkAFüggőségekről hashtag használatával.

Az online kaszinó hosszútávon szeretné a kampányt tovább folytatni, ezzel is jelezve szándékát, hogy rendet tesz a fejekben és segít azokon, akik a felismerés után, hogy függők, a gyógyulás útjára lépnek.

„Az ősz folyamán újabb elemekkel szeretnénk tarkítani a kampányt, tervezzük szakértők bevonását is, akik gyakorlati megoldásokat is adhatnak az érintetteknek.” – árulta el a Vegas.hu csapata.

Online játék közben is biztonságban – Tudtad?

A játékfüggőség/online kaszinózás az egyik leginkább elterjedt függőség a fiatalabb generáció körében. Nem csupán időt, de pénzt is kivesz a játékos zsebéből, aki kontroll híján sokszor csak napokkal később szembesül a veszteséggel a banki értesítőt követően. De nem kell, hogy így legyen! Az online kaszinó alapvetően tartalmas szórakozást és reális nyerési esélyt kínál azoknak, akik nem lépik túl a korlátjaikat, amihez a Vegas.hu minden lehetőséget biztosít. Egyfelől elérhetővé teszi a színvonalas játék lehetőséget, másfelől komoly erőfeszítéseket tesz az esetleges káros hatások elkerülésére, csökkentésére. A Vegas.hu, mint Magyarország első legális online kaszinója megalakulása óta fontosnak tartja azt, hogy legális kaszinóként a játékosoknak kontroll eszközöket adjon a kezükbe, mint a személyazonosság ellenőrzés fokozott ügyfélátvilágítás keretében, az életkori követelményekre való figyelmeztetés és játékosvédelmi zöld szám, amely egy felügyelet által üzemeltetett, a hét minden napján 0-24 óra között ingyenesen hívható telefonszám, továbbá a sérülékeny játékosok adatbázisának szűrése.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!