Csaknem húszezer embert rúgnak ki az Amazontól

Csaknem húszezer embert rúgnak ki az Amazontól
Az Amazon több mint 18 ezer álláshely leépítését tervezi a költségcsökkentés jegyében − állítja a technológiai óriás vezetője.

A létszámleépítés a vállalat 300 ezer fős dolgozói létszámának mintegy 6 százalékát teszi ki. Andy Jassy hozzátette, hogy a bejelentést azért hozták előre, „mert az egyik munkavállalónk kiszivárogtatta az információt” − írja a BBC nyomán az index.hu.

Az Amazon a legújabb nagy technológiai cég, amely jelentős elbocsátásokat jelent be, mivel a megélhetési válság miatt az ügyfelek visszafogják a kiadásaikat. Jassy a munkatársaknak küldött feljegyzésében azt írta, hogy az elbocsátások többsége az áruházi, valamint a humánerőforrás-részleg területén történik majd.

Nem részletezte, hogy mely országokban veszítik el állásukat az alkalmazottak, de jelezte, hogy ez Európára is vonatkozik. Elmondta, hogy

szándékunkban áll január 18-tól kezdve kommunikálni az érintett munkavállalókkal, vagy adott esetben Európában a munkavállalói érdekképviseletekkel.

A lépés azután történt, hogy a technológiai óriás tavaly közölte, hogy csökkenteni fogja munkavállalóinak létszámát, azt azonban nem említette, hány munkahelyet szüntet meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: amazon