A munkavállalók 40 százaléka a felmondást fontolgatja

A munkavállalók 40 százaléka a felmondást fontolgatja
A Microsoft „2021 Work Trend Index” felmérése szerint a munkavállalók 40 százaléka a felmondást fontolgatja. A munkavállalóknak emellett egyre nagyobb igényük a rugalmas, otthonról történő munkavégzés. Ennek érdekében az irodák funkciói és fizikai megjelenése is megváltozhat. A munkavállalók termelékenysége nem csökkent ugyan az elmúlt egy év során, azonban ennek a hosszabb munkaidő volt az ára. A munkavállalók kétharmada túlhajszoltnak érzi magát. A kilépést a növekvő munkaerőhiány is elősegíti.

A Microsoft „2021 Work Trend Index” felmérése alapján világszerte a munkavállalók több mint 40 százaléka azt fontolgatja, hogy felmond a jelenlegi munkahelyén az idei év során - írja a novekedes.hu. A 31 ország 30 ezer munkavállalójával készített felmérés szerint a hibrid munkahelyek létrehozása és fenntartása kritikus fontosságú a munkaerő megtartása érdekében. A hibrid munkahelyek egyaránt biztosítanak irodai és otthonról történő munkavégzést.

Home working

Az otthonról történő munkavégzés minden bizonnyal velünk marad, miután a megkérdezett munkavállalók 73 százaléka akar rugalmas feltételek mellett otthonról is dolgozni. Emellett a munkavállalók 67 százalékának fontos, hogy személyesen is időt töltsenek a csapatukkal. Az eredmények a hibrid munkahelyek létrejöttét, illetve fennmaradását igazolják.

A vállalatok 66 százaléka átalakíthatja az irodák megjelenését és funkcióit a hibrid-munkavégzés szükségleteinek megfelelően.

Meetingek

A munkavállalók a több otthon töltött idő miatt ugyanakkor több meetinget szeretnének a munkáltatójukkal, a főnökükkel, illetve a kollégáikkal. Ez ugyanis megerősíti a munkahelyi kapcsolatokat.

Produktivitás

A munkavállalók termelékenysége nem változott az elmúlt év során saját bevallásuk alapján. Ez azonban a szabadidő feláldozása miatt volt lehetséges. A felmérés szerint a munkáltatók nem vették figyelembe a munka-magánélet egyensúlyát.

A munkavállalók 54 százaléka érezte magát túlhajszoltnak, 39 százalékuk pedig kimerültnek. A jelentős túlórák a munkavállalókat a távozásra motiválják.

A Microsoft felmérése alapján az online meetingek átlagos időtartama 10 perccel hosszabb lett, 45 percre nőtt.

Emellett egy átlagos Teams kommunikációs platform felhasználó 45 százalékkal több chat üzenetet küldött hetente, illetve 42 százalékkal több chat üzenetet küldött a munkaidő lejárta után. A meetingek 62 százaléka nem volt előre tervezett. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!