A legjobb karriertanácsok

A legjobb karriertanácsok
Minden évben rengeteg hasznos tanácsot osztanak meg inspiráló és befolyásos vezetők, 2022-ben sem volt ez másképp. Íme néhány a legjobb sikertippek közül.

Tim Cook, Apple

Cook sokszor tart amerikai egyetemeken beszédeket, ahol hasznos tanácsokat is megoszt. Egy alkalommal arra bátorította a végzős diákokat, hogy egyetlen taktikát kövessenek: mindenekelőtt kövessék a saját erkölcsi iránytűjüket. Cook szerint ez volt az, ami az ő esetében a legnagyobb szakmai és személyes sikerhez vezetett.

"A szívem mélyén tudom: a legfontosabb döntések egyike, amit megtehetsz, ha hű maradsz ahhoz, aki vagy és amiben hiszel. Ez segít abban, hogy jobb kapcsolatokat alakíts ki. Segíteni fog abban, hogy elégedettséget találj a munkádban. És egy kis szerencsével és sok erőfeszítéssel segít egy tartalmasabb életet építeni."

Claire Babineaux-Fontenot, Feeding America

Claire Babineaux-Fontenot a Feeding America élelmezési segélyszervezet vezeti. A CNBC Make It műsorában beszélt a kedvenc karriertanácsáról. Babineaux-Fontenot elmondta, ő mindig a jó szándékát feltételezi a munkatársai esetében.

A Harvard Egyetem és a Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint az emberek rendszeresen alábecsülik, hogy mások mennyire kedvelik őket - és ez jelentős hatással lehet a munkahelyi sikerre. Babineaux-Fontenot szerint a legjobbat feltételezni másokról nagy hatással volt a saját életére és karrierjére is.

"Igyekszem a lehető legjobban megérteni, hogy az emberek hogyan vannak bekötve, aztán segítek olyan környezetet teremteni, ahol - bárhogyan is definiálják a győzelmet - együtt nyerhetünk - és mindannyiunknak erre kellene törekednünk."

Ed Bastian és Beth Ford tanácsai a Növekedés oldalán érhetőek el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!