A jövő szakembereit támogatja a Daniella Talentum Alapítványa

A jövő szakembereit támogatja a Daniella Talentum Alapítványa
A kétszeres Magyar Brands és Business Superbrands díjas Daniella Villamosság számára mindig is kulcskérdés volt mások segítése. A cég fennállásának 30 éve alatt rengeteget jótékonykodott, idén pedig útjára indította saját, Talentum névre keresztelt alapítványát.

A Daniella Villamosság Talentum Alapítványának célja, hogy hazánkban és nemzetközi tekintetben egyaránt támogassa a műszaki szakmai területeken folyó oktatási, kutatás és fejlesztési tevékenységeket. Lehetőséget ad a tudástranszfer létrejöttére a műszaki képzésben résztvevők, oktatók és együttműködők, valamint az e területen már működő cégek számára, ennek köszönhetően a piaci ismeretek, technológiai innovációk, környezettudatos és modern megoldások megismerésére és elsajátítására teremt lehetőséget.

„A Talentum Alapítvány létrehozása egy hosszútávú gondolkodásmód első lépése a Daniella Villamosság életében. Ez a reform jellegű együttműködés nem csak a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola életében nagy dolog, hanem a Daniella Villamosság 30 éves fennállásának is egy fontos mérföldköve. Ezzel a CSR tevékenységgel nagy szerepet fogunk vállalunk a jövő villamossági szakembereinek képzésében és támogatásában” – emelte ki Nagy Tamás, a Daniella Villamosság marketing és kommunikációs vezetője.

Mentorprogram a jövő szakembereinek

Az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében egy együttműködési megállapodás aláírására került sor június 2-án, a Szerencsi SzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola és a Daniella Kft. Talentum Alapítványa között. Az együttműködésnek köszönhetően a jövő szakemberei megismerhetik a gyakorlati feladatok megvalósításához felhasználható termékeket, az új villamosipari technológiákat, valamint bepillantást nyerhetnek a termékbeszerzés folyamatába és alapelveibe.

A villamossági iparágban hasonló jellegű kezdeményezésre idáig még nem volt példa. A tervek szerint a tiszaújvárosi eseményt követően az SzSzC és a Daniella Kft. együttműködése országos szintre emelkedik.

"A mai napon aláírt együttműködési megállapodásban benne van minden olyan fontos elem, ami a Szakképzés 4.0 stratégia is célul tűzött ki: a megújult szakképzés küldetése, hogy eltérő helyzetüktől és karrierterveiktől függetlenül minden fiatalnak lehetőséget kínáljon. Ezért is külön öröm a Szerencsi Szakképzési Centrumnak, hogy egyik iskolájukat választotta a Daniella Alapítvány együttműködő partnernek, hiszen a célunk közös: nem azt tanítani a diákoknak, amit mi tudunk, hanem azt, amire a jövőben szükségük lesz." – mondta Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum Főigazgatója.

A mecénás nagyvállalat

A program sikeressége érdekében az SzSzC által biztosított magas színvonalú elméleti képzés mellett a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány - a gyakorlati ismeretek átadását elősegítve - bemutató tanteremet alakít ki, szemléltető táblákat és eszközöket biztosít, a tudástranszfer megvalósítása érdekében pedig szakmai előadásokat tart az SzSzC képzőközpontjában. Továbbá a családi vállalkozásból induló nagyvállalat mecénás szerepet is betölt az együttműködés során, hiszen ösztöndíjak formájában pénzügyi támogatást nyújt majd a jövő legkiválóbb szakemberei részére a tehetséggondozó programján belül.

„Az együttműködési megállapodás hivatalos és ünnepélyes aláírása jelentős mérföldkőnek számít mind a Szerencsi SzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola, mind pedig a Daniella Kft. életében. A Brassai egy dinamikusan fejlődő szakképző iskola, mely néhány év alatt a duplájára növekedett innovatív, családbarát szemlélete segítségével.

A Daniella Kft a gazdasági életben ér el hasonló sikereket. Bízunk benne, sőt tudjuk, hogy ez a teljesen újszerű együttműködés katalitikus hatású lesz és mindkét fél eredményeit megsokszorozza”- tette hozzá Jakab Dénes, a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola Igazgatója.

A villamossági szektorban egyedülálló kezdeményezés ünnepélyes bejelentését Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

Egyedülálló kezdeményezés a villamossági iparban

„Egy település számára az egyik legfontosabb versenyképességi tényező, hogy milyen oktatási adottságai vannak. Tiszaújváros estében pedig különösen fontos, hogy a szakképzés magas színvonalú, a kor kihívásainak megfelelő, a fiatalokat a jövő kihívásaira felkészítő legyen. Egy együttműködés akkor jó, ha hosszú távú és mindként fél számára előnyöket biztosító. Ilyen az Önkormányzat és a Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola kapcsolata és meggyőződésem, hogy ilyen lesz a mai napon aláírt új együttműködés is, amely az iskola és a Daniella Kft. Talentum Alapítvány között jön létre.” –emelte ki Dr. Fülöp György.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!