A jövő kutatónőinek üzent Karikó Katalin

A jövő kutatónőinek üzent Karikó Katalin
Ismét teltházzal, a Millenárison dübörgött az ötödik Forbes Power Women’s Summit, ahol Moira Forbes, a magazin alapítójának unokája köszöntötte a vendégeket. Az érdeklődök olyan nők személyes történeteiből inspirálódhattak a nap során, mint Epres Panni, Karikó Katalin vagy Tenki Réka.

Több mint 50 előadó osztotta meg sikereit, kihívásait, meghökkentő történeteit a 2024-es Forbes Power Women’s Summit rendezvényen. A látogatók elismert hazai hírességektől, szakemberektől és az üzleti élet kulcsszereplőitől tudhattak meg hasznos információkat és történeteket, amelyek segítségül szolgálhatnak egy teljesebb élet kialakításában.

Minden évben egyre nagyobb az esemény közönsége, és a siker titka az inspiráció. „Szeretem, hogy évről évre megmutatjuk, mennyire fontos, hogy támogassák és inspirálják egymást a nők. Konkrét példákat és eszközöket tudunk nyújtani nekik, hogy azt az életet éljék, amit megálmodtak maguknak” – mondta el Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője.

A Millenárison megrendezett Forbes Power Women’s Summit eseményen két színpadon követhették a résztvevők a beszélgetéseket, a magazin munkatársai mellett Winkler Nóra és Szabados Ágnes kérdezték az előadókat, erős és példamutató nőkből pedig idén sem volt hiány. A rendezvényen olyan korábban tabuknak vélt témákkal foglalkoztak, mint az önmegvalósítás, újrakezdés, nemek közti fizetéskülönbség, szexualitás tabuk nélkül, menopauza, szépségideálok, meddőség vagy az alkoholproblémák.

Az eseményen online, élőben jelentkezett be Karikó Katalin, aki arról is beszélt, hogy a díj elnyerése óta számos megkeresést kap különböző tudományos témákban:

”Hogy Nobel-díjat kaptam, még nem jelenti azt, hogy mindent tudok. Sokan fordulnak hozzám különböző témákban, ami jól esik, de sajnos az esetek többségében nem én vagyok a megfelelő szakember a kérdések megválaszolására” – kezdte a Nobel-díjas kutatóbiológus, aki azoknak a nőknek is üzent, akiket inspirálhat a munkássága: „Fontos, hogy olyan párt válasszanak maguk mellé, akik támogatják őket és céljaikat, vágyaikat.”

A komolyabb témák mellett a szépség és a vidámság is fókuszba került, többek között Epres Panni nyűgözte le a közönséget, aki egy eddig kevésbé ismert oldaláról mesélt a látogatóknak. „Néha egészen harsány és idétlen tudok lenni, nagyon fontos a humor és a vidámság az életemben, ezt az énemet leginkább a közvetlen környezetem ismeri, de ők tudják, hogy bármikor kapható vagyok egy kiadós nevetésre” – árulta el a népszerű manöken.

A tabuk nélküli izgalmas programokat pedig a világ egyik vezető újcirkusz társulata, a Recirquel zárta látványos cirque danse előadásával.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!