A bizalom a kulcs a hibrid munkavégzéshez

A bizalom a kulcs a hibrid munkavégzéshez
A munkavégzés rugalmasabbá vált, a kollégák és vezetők együttműködőbbek és elfogadóbbak lettek, amióta a T-Systemsnél általánossá vált a hibrid munkavégzés. Ennek lényeges eleme az a bizalom, amelyet a vezetők, csapattagok a munkatársaik számára megelőlegeznek. Azok a vállalatok, amelyek készek ezt a bizalmat munkatársaiknak megadni, a teljesítmény csökkenése nélkül érhetnek el nagyobb munkavállalói elégedettséget és szerezhetnek jó pontokat a tehetséges, fiatal munkavállalóknál. Verkmann Zoltán, a T-Systems Magyarország informatikai támogatásért felelős vezetője beszélt a hibrid munkavégzés tanulságairól.

A T-Systemset nem érték váratlanul a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások: rendelkezett azzal az eszközparkkal (notebook, otthoni használatra biztosított monitorok, 100 Gb-ig ingyen elérhető mobil sávszélesség, biztonságos VPN kapcsolat) munkatársai pedig azzal a tudással és tapasztalattal, ami a távmunkához elengedhetetlen volt. A vállalat épp a felhőtechnológiára való átállás fázisában volt a kritikus időszakban, a Teams-t ezzel párhuzamosan vezették be, amelynek használatára egy képzés-sorozat keretében készítették fel a munkatársakat.

A most általánossá váló hibrid munkavégzés ezért sem okozott különösebb törést a korábbiakhoz képest, azzal együtt, hogy sokan visszatértek a munkahelyeikre. „Kevesebbet autózom, később kelek, elmélyültebben tudok dolgozni” – írta le tömören és némi humorral fűszerezve Verkmann Zoltán, a T-Systems Magyarország informatikai támogatásért felelős vezetője a hibrid munkavégzést a vállalatánál. Hozzátette, a távoli telephelyekkel már jóideje videókonferenciás hívásokkal tartották a kapcsolatot, a tárgyalóik erre tökéletesen fel is vannak készítve. Persze, az ilyen tárgyalások száma nemcsak velük, hanem más partnereikkel is megszaporodott az utóbbi időben. Alig van már olyan találkozó, amelyhez ne csatlakoznának néhányan online. Verkmann Zoltán elmondása szerint, jelenleg, negyedéves átlagban közel 20 000 megbeszélést szerveznek ezen a felületen.

További információ elérhető a Microsoft magyar nyelvű News Center oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!