A Szerencsjáték Zrt. megmutatta, hogy mit tehet egy nagyvállalat a közöségépítésért és értékteremtésért

A Szerencsjáték Zrt. megmutatta, hogy mit tehet egy nagyvállalat a közöségépítésért és értékteremtésért
Rózsákkal díszített mesevilág, fészekhinta, rámpás vár, kerekesszékkel is használható trambulin, speciális álló-fekvő mérleghinta, baba-mama hinta. Csak néhány azok közül a játékok és élményelemek közül, melyeket a gyerekek már birtokba vehetnek a Budafok-Tétény, Elágazás Parkban a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. A vállalatnak köszönhetően országszerte már 14 speciális, úgynevezett befogadó játszótéren játszhatnak együtt az ép fejlődésű és fogyatékossággal élő gyerekek.

Ünnepélyes keretek között zajlott október 6-án a XXII. kerületi Elágazás Parkban a legújabb befogadó játszótér átadása. A parkot Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere adta át. Az eseményen tiszteletüket tették Németh Zsolt és Tapolczai Gergely országgyűlési képviselők is.

A Szerencsejáték Zrt. 2015-ben elsőként csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közös kezdeményezéséhez. A program keretében a Szerencsejáték Zrt., a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa, és a 11 ezer hallássérültet foglalkoztató spanyol ONCE szerencsejáték-szervező vállalat közösen valósították meg vállalásaikat. „A játék összeköt” program abban a szemléletben született, hogy az ép fejlődésű és bármilyen fogyatékossággal élő gyerekek és szüleik számára legyen egy közösségi tér, ahol a közös játékélmény jelentheti az első lépést a társadalmi integráció, valamint a befogadásra nevelés útján. Ennek szellemében a Szerencsejáték Zrt. idén is felajánlotta a Nagykarácsony sorsjegyek bevételének egy részét, hogy a közösségi tér megvalósulhasson.

„Mi állami vállalatként azt valljuk, hogy nagyobb társadalmi szerepet kell vállalnunk piaci társainknál a közösség- és értékteremtésben. Erre kiváló példa „A játék összeköt” program, mely nem csak játszótérépítésből áll, hanem egy nagyon széleskörű szemléletformálásból is a fogyatékossággal élők társadalmi integrációja területén – mondta Bánhegyi Zsófia, a szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Hozzáteszi, hogy a vállalat életében kiemelkedő fókuszú a program, hiszen hazánkban minden tizenötödik gyermek a fogyatékosság valamely típusával él, így a közös élmények elengedhetetlenek a befogadásra nevelés során.

A most átadott játszótéren minden játék akadálymentes környezetben és megközelítéssel lett elhelyezve. A játszótér tematikájának középpontjában ezúttal a kerület ikonikus virágaként ismert rózsa került, mely visszaköszön a játékokon, a táblákon és a burkolatokon is. A kialakításnál fontos szempont volt, hogy a nagymozgású és intim terek elkülönüljenek egymástól, legyenek visszahúzódásra alkalmas sarkok, illetve elegendő hely a kerekesszékkel közlekedők számára. A parkban a gyerekek kipróbálhatják többek között a süllyesztett trambulint, ülhetnek vagy éppen feküdhetnek fészekhintában, együtt játszhatnak a speciális mérleghintán, vagy a különböző magasságágú homokozókban. A szülőket pedig minden játék esetén külön táblák és jelzések tájékoztatják a biztonságos használat részleteiről.

A játszótér kialakításának minőségbiztosításáért, az egyetemes tervezés megvalósulásáért a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete felelt.

A Szerencsjáték Zrt. kommunikációs igazgatója azt is elárulta, hogy a kezdeményezés nagy sikerére való tekintettél, ebben az évben még további 4 új befogadó játszótérrel szeretnék bővíteni programjukat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Patyi Violetta

Rendszeresen jelennek meg írásai hazai magazinoknál és online portálokon. 2017 óta aktívan tevékenykedik a reklámipar és a filmgyártás területén mint produkciós és gyártási asszisztens. Számos hazai …