A Nokia bővíti magyarországi fejlesztőkből és tesztelőkből álló csapatát

A Nokia bővíti magyarországi fejlesztőkből és tesztelőkből álló csapatát
Stratégiai jelentőségű és kiemelten fontos termékek fejlesztését erősíti Magyarországon a Nokia. A növekedéssel párhuzamosan növelik szabad pozícióik számát és erőteljesebb toborzásba kezdenek. Az érdeklődők különböző eseményeken ismerhetik meg a vállalatot, legközelebb március 16-án mérettethetik meg magukat a hazai szoftverfejlesztő- és tesztelő mérnökök és egyetemisták egy gamifikált kihívás keretein belül. A vállalat számos izgalmas pozícióval várja junior és szenior fejlesztők és tesztelők jelentkezését egyaránt – ezt erősíti az MP Solutions Kft-vel, egy IT-rendezvényekre és toborzásra szakosodott céggel indított együttműködésük. A vállalat rendezi meg a március 16-án induló eseményt is.

Az online kihívás résztvevői egy virtuális vonattal utazhatnak majd az időben a Nokia korszakain keresztül, az 1865-ös papírgyári kezdetektől egészen az 5G-technológia megjelenéséig. A résztvevők az út során logikai és tesztelői feladatokat oldhatnak meg és a győztes 500 000 forintot vihet haza, de a második és harmadik helyezésekért is komoly jutalom jár. A verseny két hétig fog tartani, ezalatt bármikor lehet jelentkezni.

A Nokia az évek során számos ágazatban, többek között a kábel-, a gumi- és a televízióiparban ért el sikereket, majd 1991-ben bemutatta az első digitális kézi telefont, a mobiltelefonok úttörőjét. A Nokia gyártotta az első mobilt, ami támogatta az egyszerű SMS-írást. 2002-ben a cég piacra dobta az első kamerával felszerelt telefont és kulcsszerepet játszott 3G-hálózatok, majd csupán hét évvel később a 4G-hálózatok elterjedésében is. A Nokia 2011 óta élen jár a szoftver- és hálózatfejlesztésben, az 5G- és felhőalapú technológiák forradalmasítója.

"Büszkék vagyunk arra, hogy magyarországi csapatunk a Nokia legjelentősebb és legeredményesebb kutatás-fejlesztési egységei közé tartozik. Az idei év nagyon izgalmas lesz számunkra, hiszen új és stratégiailag kiemelt fontosságú termékek fejlesztését erősítjük, ezért jelentősen növeljük itthoni pozícióink számát” – mondta Korényi Adorján, a Nokia rendszerintegrációért felelős vezetője.

„A versenyt úgy építettük fel, hogy tisztelegjünk a Nokia százhatvan éves történelme és a cég dolgozói által létrehozott technológiai áttörések előtt, miközben a résztvevők egy élvezhető, izgalmas, és időben rugalmas kihívást teljesíthetnek” – fogalmazott Fazekas Gerdy, az MPhackS divízióvezetője.

A versenyre itt lehet előregisztrálni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Nokia, karrier, verseny