A NAV-tól igazolt szakértőt a PwC Magyarország

A NAV-tól igazolt szakértőt a PwC Magyarország
Czöndör Szabolcs a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kockázatkezelési és Információtechnológiai Támogató Főosztályának korábbi vezetője május elején csatlakozott a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágához. A szakember több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik az e-kereskedelem, az e-számlázás, illetve az adózás digitalizációjának területén. Új pozíciójában fő feladata a hazai és multinacionális cégek támogatása adóügyeik kezelésében, valamint automatizált adózási rendszerek kialakításában.

A közgazdász-informatikus végzettségű szakértő a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól érkezik a PwC-hez, ahol több mint 20 évet töltött és számos adóhivatali digitalizációs program aktív résztvevője volt. Az Online Számla projekt szakmai vezetőjeként részt vett a számlaadat-szolgáltatás kialakításában. Adótanácsadó képesítéssel is rendelkezik, ezen a területen tevékenysége elsősorban az e-kereskedelem, illetve e-számlázás és az adózás digitalizációjának kérdésköreire terjed ki. A témában több cikk szerzője, adókonferenciák rendszeres előadója.

Új pozíciójában – az adóhatóságnál megszerzett tapasztalatokra alapozva – a legújabb nemzetközi szabályozásoknak való megfelelésben, valamint az ehhez szükséges automatizált adózási rendszerek kialakításában segíti a vállalatokat. Feladatai közé tartozik többek között a pénzügyi szolgáltatók támogatása a határon átnyúló fizetési tranzakciók tagállami adóhivatalok felé történő jelentéstételében, mely 2024-től minden érintett számára kötelező lesz. Illetve a szintén jövőre induló eÁfa-rendszerre való gördülékeny átállás és felkészülés elősegítése a társaságok körében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!