A Magyar Mentésügyért Emlékérmet vehetett át a Vodafone Magyarország Alapítvány

A Magyar Mentésügyért Emlékérmet vehetett át a Vodafone Magyarország Alapítvány
Az Országházban tartotta péntek délelőtt díjátadó ünnepségét a fennállásának 74. évfordulóját ünneplő Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melynek keretében a Vodafone Magyarország Alapítványt a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerésben részesítették. Az Alapítvány hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben az OMSZ-szel, közös munkájuk mérföldköve a 2020-ban életre hívott ÉletMentő applikáció.

A Magyar Mentésügyért Emlékéremmel az Országos Mentőszolgálat a legkiválóbb mentődolgozók mellett azokat a személyeket, szervezeteket is díjazza, akik rendkívüli munkájukkal elősegítették a magyarországi mentőszolgálat munkáját.

Az ÉletMentő applikációt megvalósító Vodafone Magyarország Alapítvány díját a kuratórium elnöke, Dr. Charaf Hassan vette át az Országház Felsőházi termében, melyet Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese közösen adott át.

„Hatalmas elismerést jelent a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységének, hogy az ÉletMentő applikáció alkotóiként idén a díjazottak közé kerülhetettünk. Az Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a digitalizáció segítségével az élet számos területén valósítson meg olyan elképzeléseket, amelyek társadalmilag hasznosak, széles rétegeket érnek el és általuk egyszerűbbé tehetjük a jövőt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre többen töltik le és használják az applikáció különböző funkcióit.” mondta el Dr. Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Az ingyenes Életmentő applikáció vészhelyzetben valóban hasznos segítséget jelent, hiszen megkönnyíti, gyorsítja a segélyhívást és számos egyéb, okos funkcióval is szolgál a ma már több mint félmillió magyar felhasználónak. Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítványnak, hogy támogatja ezt a közjót szolgáló, hasznos innovációt.” – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Már 580 ezren töltötték le az ÉletMentő applikációt

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ 2020 januárjában indította el az ÉletMentő applikációt, amely digitalizálta a segélyhívást, de számos egyéb kiegészítő funkciójának köszönhetően a hétköznapokban is hasznos segítség a felhasználóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mára több mint 580 ezer ember okoseszközén található meg és már ukrán nyelven is elérhető. A felhasználók könnyedén tárolhatnak az applikációban egészségügyi adatokat, amelyek segélyhívás esetén rögtön a mentősök rendelkezésére állnak. A pontos helymeghatározó funkciónak köszönhetően pedig nem csak a segítség ér könnyedén célba, de a közeli gyógyszertárak, kórházak és defibrillátorok listája is egyszerűen elérhető. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja.

Az ÉletMentő megalkotásával a Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ közös célja volt egy olyan alkalmazás létrehozása, amely mindenkori és azonnali egészségügyi segítséget nyújt a felhasználók számára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!