A Decathlon 12 órás futásra hívta ki a cégeket

A Decathlon 12 órás futásra hívta ki a cégeket
A Decathlonnál idén 9. alkalommal került megrendezésre a ‘Ready to play? Decathlon - 12 órás futás’ névre keresztelt belsős esemény, melynek célja, hogy egészséges életmódra és a mozgás szeretetére buzdítsák munkavállalóikat. Immár 2. éve, hogy a sportmárka megnyitotta ezt a kezdeményezést más munkáltató cégek, vállalatok számára is, hogy saját kereteiken belül rendezzék meg ezt a futóversenyt munkatársaik számára. Idén 512 Decathlonos munkavállaló összesen 2972 km-t futott, míg a kihívást elfogadó külsős cégeknél 570 munkavállaló 4295 km-t futott.

“2016-ban egy kollégánk fejében született meg az ötlet, hogy jó lenne életre hívni egy csapataink közötti barátságos versenyt, a 12 órás futást. A kezdeményezést, amelynek keretében áruházi csapataink, a logisztikai központunk és irodai csapatunk méri össze az erejét, hogy kiderüljön, abban az évben ki tudja elhódítani a győztesnek járó kupát. 2024-ben is kifejezett törekvésünk volt, hogy megmozgassunk más cégeket is, sportos életmódra ösztönözzük őket, mert hiszünk a sport közösségformáló erejében. Fantasztikus látni a közösségeket, a kollégák büszkeségét és az energiákat, ami az egyediségét adja a Decathlonnak” - mondta el Peszeki Gabriella, a Decathlon Magyarország HR igazgatója.

A Kihívásban részt vevő cégek 2024. április 2. és 2024. május 12. napja között egy általuk szabadon választott napon munkavállalóikkal váltófutásban vállalták, hogy 12 órán keresztül futnak. A Decathlonnál kezdetben 249 munkavállaló húzott futócipőt, míg 2024-ben már 512 munkavállaló, akik összesen 2972 km-t futottak. A kihíváshoz csatlakozó külsős cégek száma is nőtt, a tavalyi évben 16, idén már 30 cég vett részt a versenyben.

Ezek egyike az SAP Hungary Kft, akik már tavaly is részt vettek a kihívásban. “A szakmai fejlődés lehetőségeinek megteremtése mellett az SAP Hungary kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók testi és lelki egészségére és jóllétére. Hétvégén is nyitva tartó céges edzőterem szaunával, szervezett csoportos órák, az egészséges munkába járásért kölcsönözhető standard és elektromos kerékpárflotta: ez csak néhány program, amivel a munkahelyen is aktivitásra ösztönözzük a kollégákat, de minden hasonló külső kezdeményezésben is szívesen részt veszünk. Örülünk, hogy a Decathlon közösségépítő megmozdulásán is megmutathattuk, milyen fitt a csapatunk!” – hangsúlyozta Nyers Balázs, az SAP Hungary Chief Operating Officere.

Az idei év Decathlon 12 órás futás kihívás kategória győztesei:
A legtöbb kilométert (összesen 158,5) futó cég: SAP Kft. S1-es csapata.
A legtöbb dolgozóját megmozgató (mindenki futott a cégben) cég: Conceptflow.
A legtöbb közös élményt megosztó (összesen 80 db poszt a social csatornákon) cég: Invitech Kft.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Decathlon, futás