1.500.000 eurós adomány a Wolttól segélyszervezeteknek

1.500.000 eurós adomány a Wolttól segélyszervezeteknek
Jelentős adománnyal, 1.500.000 euróval támogatja a Wolt az Ukrajnában kialakult háborús helyzetben tevékenykedő segélyszervezeteket. A Wolt Magyarország pedig lehetővé tette, hogy az applikációban néhány kattintással közvetlenül támogathassák a felhasználók az Ukrajnában rekedt, vagy éppen menekülésre kényszerülő gyermekek megsegítésén dolgozó UNICEF munkáját.

A Wolt mélyen elszomorítónak találja az Ukrajnában kialakult háborús helyzetet, különösen azért, mert az ezt előidéző lépések ellenkeznek azokkal az értékekkel, amelyeket a 23 országban jelenlévő vállalat képvisel. Ezért több olyan intézkedést is hoztak, amelyekkel az ukrán válsághelyzetben érintetteket támogatni tudják, mert az együttérzés már nem elegendő: cselekvésre van szükség.

Az eddig meghozott intézkedések:

●      A Wolt 1.000.000 eurót adományoz olyan humanitárius segélyszervezeteknek, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a segítségnyújtásban.

●      A Wolt munkatársaitól származó adományokat a cég kiegészíti azonos összegben 500.000 euróig.

●      Magyarországon a Wolt applikációban a felhasználók számára is megnyílt a lehetőség, hogy közvetlenül támogassák az UNICEF munkáját. Kiválaszthatják, hogy 500, 1.000, 2.500, 5.000 vagy 10.000 forint értékben szeretnének adományt küldeni. A leírásban azt is megtalálják, hogy melyik összegből mit tud fedezni az UNICEF.

●      A Wolt Magyarország munkatársai folyamatosan gyűjtenek adományokat, – élelmiszert, babaápolási szereket, vitaminokat, fertőtlenítő szereket – és ezeket személyesen vagy vállalati segítséggel juttatják el a megfelelő gyűjtőközpontokba. Emellett a cég munkatársai önkéntesként segítik a segélyszervezetek munkáját.

A cég arra buzdít mindenkit, hogy álljon ki a béke, a szabadság és az egymás iránti tisztelet mellett. Arra kérnek mindenkit, hogy ha lehetősége van rá, segítsen az ukrán és kárpátaljai menekülteken.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!