Újdonság a piacon - gyorsan lebomló zöld bankkártya a Gránit Banktól

Újdonság a piacon - gyorsan lebomló zöld bankkártya a Gránit Banktól
A hazai piacon az elsők között a Gránit Bank is megkezdte a fenntarthatóságot szolgáló, környezetbarát alapanyagból készült bankkártyák kibocsátását. A GRÁNIT Standard Mastercard bankkártyák alapanyaga – az Állami Nyomda gyártási technológiája révén – olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően – megfelelő komposztálási körülmények között – 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása, csökkentve a környezet terhelését.

A Gránit Bank 2021-ben a 2020-ban mért kibocsátás semlegesítésével már karbonsemlegesen kíván működni, emellett tovább bővíti zöld termékei körét, ennek keretében lecseréli Standard Mastercard bankkártyáit is. Így ügyfelei november közepétől már a hazai piacon újdonságnak számító gyártási technológiával készült bankkártyákat vehetnek kézbe a kártyáik megújítása vagy új kártyák igénylése esetén. A kártyák anyaga olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően, mikrobákban gazdag környezetben (megfelelő hulladékgazdálkodási és komposztálási körülmények között) 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása.

A bankkártyák nemcsak belsőleg újulnak meg, hanem – a környezettudatos szemléletet tükröző - új külsőt is kaptak. A fenntarthatóság jegyében a kártyákat kísérő levelek, illetve a kiküldéshez használt borítékok is újrahasznosított papírból készülnek, nem csak a Standard, hanem a prémium GRÁNIT Mastercard bankkártyák esetében is. A Bank 2022-ben fokozatosan, a teljes kártyaportfoliója tekintetében, így a prémium Mastercard bankkártyáknál is alkalmazza majd a környezetbarát, gyorsan lebomló kártyaanyagot, amivel jelentősen csökkenteni tudja a bankkártyák karbon lábnyomát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!