Új kapcsolatot teremt a digitális és a hagyományos valuták között a Visa

Új kapcsolatot teremt a digitális és a hagyományos valuták között a Visa
A digitális és a hagyományos fiat valuták világát összekötve iparágában elsőként, a Visa nemrégiben bejelentette, hogy engedélyezi az USD Coin (USDC), egy, az amerikai dollár által támogatott stablecoin használatát Visa tranzakciók kiegyenlítésére az egyik legaktívabban használt nyílt forráskódú blokkláncon , az Ethereumon keresztül. A Visa a pilot programot a világ egyik legnagyobb kriptoplatformjának számító Crypto.com-mal együttműködésben indította el, és az USDC elszámolási lehetőséget több partnerének is tervezi felajánlani még ebben az évben.

A digitális valuták, mint új típusú elszámolási pénznemek támogatása fontos előrelépést jelent a Visa ’Network of networks’ hálózati stratégiájában, amelynek célja a pénzmozgatás minden formájának előmozdítása, akár a Visa hálózatán belül, akár azon túl is. A Visa arra törekszik, hogy globális jelenlétére, partneri együttműködéseket előtérbe helyező megközelítésére és megbízható márkájára építve újabb hozzáadott értékkel gazdagítsa a fizetési ökoszisztémát, és a kriptovalutákat biztonságosabbá, használhatóbbá és fizetési tranzakciókra alkalmassá tegye.

Az elmúlt évet a Visa arra fordította, hogy kialakítsa a digitális valuta elszámolásának útvonalát saját treasury infrastruktúráján belül, amely nap mint nap dollármilliárdokat mozgat meg több ezer intézményen keresztül több mint 200 piacon és 160 devizanemben. Az Anchorage nevű első szövetségi okleveles digitális letétkezelővel, mint kizárólagos Visa digitális valuta elszámolási partnerrel együttműködve, egy olyan kísérleti programot indított el, amely lehetővé teszi, hogy a Crypto.com USDC-t küldjön a Visának, és így egyenlítse ki a Crypto.com Visa kártyaprogram keretében keletkező kötelezettségeinek egy részét.

A Visa szokásos elszámolási folyamata megköveteli, hogy a partnerek hagyományos fiat pénznemben számoljanak el, ez a digitális pénznemekkel dolgozó vállalkozások számára növelheti a költségeket és a műveletek komplexitását. Az USDC elszámolás lehetősége egyértelműen segíti a Crypto.com-ot és más, az üzletmenetüket kriptovalutában bonyolító vállalkozásokat abban, hogy alapjaiban új üzleti modelleket fejlesszenek hagyományos fiat valuták használata nélkül pénzügyi és elszámolási munkafolyamataikban. Treasury rendszerének frissítése és Anchorage-dzsel történő integrációja a Visa azon képességét is megerősíti, hogy közvetlenül támogassa majd az új központi banki digitális valutákat (CBDC), amint azok a jövőben megjelennek.

"A crypto-natív fintech cégek olyan partnereket keresnek, akik értik üzleti tevékenységüket és a digitális valuta formai tényezőinek összetettségét" - mondta Jack Forestell, ügyvezető alelnök és termékekért felelős igazgató. „Ez a bejelentés fontos mérföldkő abban a tekintetben, hogy eleget tudjunk tenni az üzletvitelükhöz stablecoint vagy kriptovalutát használó fintechek igényeinek. Egyben alapvető küldetésünk kiterjesztése, amiért nap mint nap dolgozunk, hogy biztonságosan bonyolítsunk fizetéseket, az összes különböző valutában az egész világon."

Kris Marszalek, a Crypto.com társalapítója és vezérigazgatója elmondta: „Üzleti tevékenységünkben, illetve a tágabb kripto-ökoszisztémában minden korábbit meghaladó növekedést tapasztaltunk az elmúlt évben. Annak érdekében, hogy továbbra is gyorsítsuk a világ kriptovalutára való áttérését, olyan partnerekre van szükségünk, akik ismerik a lehetőségeket és eszközöket, amelyek elősegítik számunkra a gyorsabb és hatékonyabb piacra jutást. Mivel évek óta a Visa partnerei vagyunk, izgatottan várjuk, hogy globális megállapodásunk révén elmélyítsük ezt a kapcsolatot, és világelsőként úttörő szerepet tölthessünk be a stablecoin fizetések terén.”

„Az Anchorage platformját tudatosan olyan intézmények számára hoztuk létre, mint a Visa, hogy új termékeket építhessenek ki kriptovalutákhoz. 2019 óta minden lépést együtt tettünk meg a Visával, és nagy öröm számunkra, hogy ezek az első stablecoin fizetési utak az Anchorage API-kon keresztül kelnek életre” - mondta Diogo Mónica, az Anchorage társalapítója és elnöke.

David Puth, az USDC engedélyezését felügyelő Centre vezérigazgatója elmondta: "A Visa vezető szerepet játszik a piacon a fizetési módok innovatív megközelítése révén. Erőfeszítéseik lenyűgöznek minket. Az USDC jelenléte a Visa hálózaton küldetésünk kiemelkedő következő lépése ahhoz, hogy összeköttetést biztosítsunk a világnak a Centre szabványaira épülő stablecoin-ok használatához, kezdve az USDC-vel.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kriptopénz, Visa