Öt év múlva 1 milliárd kriptofelhasználó is lehet

Öt év múlva 1 milliárd kriptofelhasználó is lehet
Lark Davies egy ismertebb influenszernek számít a kriptok világában. Nemrégiben közzétett tweetje megint nagyot ment, amely ezúttal a kriptok népszerűségének növekedéséről szólt. Az általa publikált, a Crypto.com és a Világbank adataiból készített diagram azt mutatja, hogy az internetfelhasználás kezdeti terjedése és a kriptok elfogadottságának növekedése hasonló pályán halad.

Ha a grafikon által felvázolt trend megmarad, akkor 2026-ra már 1 milliárd kriptofelhasználó is lehet. Ez a jelenlegi 200 millió felhasználóhoz képest ötszörös emelkedést fog jelenteni öt éven belül - írja a bitcoinbazis.hu. Még a 2020-as években fejtegették többen azt, hogy a kriptok elfogadásának növekedése az internet terjedéséhez hasonló ütemben fog majd lezajlani. Azaz lassú indulás után robbanásszerű növekedés lesz majd várható. A számok sajnos nem teljesen megbízhatóak és csak becslésekre lehet támaszkodni, de ez alapján Davies 200 millió kriptofelhasználót becsül jelenleg. Viszont például a blokklánckutatásokkal foglalkozó Triple-A nevű cég 300 milliónál is több felhasználót becsült nem is olyan régen.

Kriptoinfluenszerek azt fejtegetik már egy ideje, hogy a kriptoelfogadás vonatkozásában most zajlik az az áttörés, ami a kilencvenes évek végén történt az internet esetében is. És mindenki abban bízik, hogy ez az áttörés nagyon gyors és hatékony lesz a Web3.0 megérkezésével. Anélkül, hogy komoly szakmai mélységeket fejtegetnénk, a Web3.0 az internet következő generációja lesz, ahol a felhasználók és gépeik már önmagukban testesítik meg az internetet. Nem lesz szükség arra, hogy külsős cégek és közvetítők tartsák fenn a hálózatot, a felhasználók már közvetlenül tudnak egymáshoz kapcsolódni. Ebben az új internetes világban az internet és a blokkláncok már teljesen integráltak lesznek majd. Ekkortól számítanak a kriptok aranykorszakára az influenszerek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!