Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei
A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

A két leányvállalat az összeolvadás által erősebb SAP- és felhőalapú szolgáltatásportfóliót kínál, egyetlen forrásból. A fúzióval az adesso célzottabbá kívánja tenni a magyar vállalatok informatikai architektúrájának migrációját a rugalmas, felhőalapú rendszerek felé. Ebből hosszú távon a magyar gazdaság is profitálhat, hiszen az informatikai rendszerek erősebb megbízhatósága és skálázhatósága, valamint az üzemeltetés területén szerzett költségmegtakarítás tovább növelheti a vállalatok versenyképességét és hatékonyságát.

A banki, biztosítási, autóipari, feldolgozóipari és élettudományi iparágakra specializálódott adesso Hungary portfóliója az adesso orange Kft.-vel együttműködve a pénzügyi-szolgáltatási, biztosítási és az energiaiparban az SAP-core területére vonatkozó informatikai szaktudással egészül ki. Egyesített erőikkel fogják támogatni ügyfeleik kihívásokkal teli digitális átalakulási útját az új SAP S/4HANA platform felé az SAP Business Technology Platform (BTP) segítségével. Az adesso leányvállalata, a budapesti LeanNetworking Kft., egy feltörekvő start-up is szerepet kap a folyamatokban, felhő- és felhő-natív szakértelmével gazdagítja majd az összeolvadt egységeket.

„SAP, cloud migráció, felhő-natív és Java-fejlesztés portfóliónkkal olyan multinacionális vállalatokat szólítunk meg, különösen a pénzügyi szektorban, valamint a biztosítási és a feldolgozóiparban, amelyek igénylik a magyarországi tanácsadásunkat és projekttámogatásunkat” – tette hozzá Dér Miklós, az adesso orange magyarországi ügyvezetője.

Frank Beck, a németországi SAP Gold Partner adesso orange igazgatósági tagja elmondta: „Magyarországon is gyorsan növekvő SAP-piaccal állunk szemben. Mindenekelőtt az SAP S/4HANA átalakulás témája fogja tömegesen foglalkoztatni a vállalatokat az elkövetkező években. Sok SAP-ügyfél jelenleg még az értékelési fázisban van, és a tervezett megvalósításhoz professzionális projekttámogatásra van szüksége”.

A megerősített magyarországi üzleti jelenléttel az adesso stratégiájának megfelelően bővíti tovább SAP-tevékenységét Európában. Az anyavállalat adesso SE tavaly év végén jelentette be, hogy a szomszédos Ausztriában az adesso orange két bécsi SAP-tanácsadó cég megvásárlásával (egyesülés a gravity consulting gmbh-val és a VITEC Vienna Information Technology Consulting GmbH-val) bővítette az adesso orange SAP szolgáltatási kínálatát.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: IT, SAP, Adesso