Évekig lopott egy nő a munkahelyétől, hogy online szerencsejátékra költse

Évekig lopott egy nő a munkahelyétől, hogy online szerencsejátékra költse
Bűnösnek vallotta magát a 49 éves Rachel Naomi Perri, aki három éven át lopott pénzt munkaadójától.

A nő egy ausztráliai állatkórházban dolgozott account menedzserként 2016-2019 közt, és ezen időszak alatt több mint 940 ezer ausztrál dollárral (218 millió forint) húzta le az intézményt - írja a 24.hu.

A pénzre azért volt szüksége, mert függője volt egy online szerencsejátéknak, amivel nem is lehet valódi pénzt nyerni. A nő azután vált gyanússá, hogy „anomáliákat fedeztek fel a banki tranzakcióiban”. A bírósági dokumentumok szerint 475 csaló tranzakciót folytatott a számlájáról a hároméves időszak alatt, ennyiszer mozgatott át pénzt a kórház bankszámlájáról a saját különböző számláira.

A rendőrségnek azt is bevallotta: a Heart of Vegas című online szerencsejátékos alkalmazásban költötte el az összeget különféle érmékre és kreditekre. A játékban vásárolt kreditekből aztán sosem lesz valódi pénz, és ő maga sem tudta megmagyarázni, hogy ennek ellenére miért lett a program függője. A játékban valódi vegasi gépeket próbálhatnak ki a játékosok. A nő elmondása szerint már számított a lebukásra, de továbbra sem tudott felhagyni rossz szokásával, első dolga volt reggel megnyitni a programot, ami sokszor éjszaka is futott a mobilján auto módban.

Perrit előzetes letartóztatásba helyezték, jövő hónapban születik meg az ítélet a büntetéséről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!