Van Revolutod? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz!

Van Revolutod? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz!
A Revolut Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét, tehát minden magyarországi ügyfél ingyen átválthat a Revolut Bank szolgáltatásra, ami már az EU-ban kötelező betétbiztosítási rendszerrel garantálja a betétek biztonságát, 100 000 euróig (~36 millió forint).

Váltás esetén az új Revolut Bank-számla probléma nélkül együttműködik a meglévő Revolut Payments-számlával, így minden korábbi funkció változatlanul használható marad - írja a 24.hu. A jelenleg használt Revolut Payments-számla minden esetben változatlanul megmarad, de a rendszer a pénzt automatikusan átutalja a Revolut Bank-számlára, ahol a már említett betétbiztosítási rendszer védi, ugyanakkor azt tudni kell, hogy ez a számla kamatot nem termelő látra szóló betét.

Az átállás elméletileg mindössze pár percet vesz igénybe, és a jövőben lehetőség lesz előfizetni a Revolut Bank különböző – egyelőre itthon még nem elérhető – szolgáltatásaira.

A Revolut az alapítása óta csaknem egymilliárd dollárnyi befektetést gyűjtött, értékét legutóbb 33 milliárd dollárra becsülték. Alig öt év alatt a szolgáltatás több mint 16 millió ügyfélre tett szert, majd 2020-ban Lengyelországban és Litvániában is elindította saját bankját, és mindkét országban hiteltermékeket kezdett kínálni. A megszerzett banki engedélye lehetővé teszi a Revolut Bank számára, hogy korlátozott banki szolgáltatásokat nyújtson a Revolut alkalmazáson keresztül, más, a Revolut-csoport által kínált pénzügyi szolgáltatással és termékkel együtt.

Itthon már több mint 500 ezer ügyfél használja a Revolut szolgáltatásait, és Magyarország a világ 14. országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást.

A Revoluttal pontosan látható, hogy mennyi pénz ment el havonta olyan dolgokra, mint például az éttermi fogyasztás, vagy a bevásárlás. Beállítható havi kiadási költségkeret ezekhez a kategóriákhoz, a szolgáltatás alkalmazásában egységes felületen kezelhetők az előfizetéses szolgáltatások díjai, azonnal küldhető és kérhető pénz a barátoktól, a kártyás fizetések összegének felkerekítésével pedig pénzt tehető félre apránként. A Revolut ügyfelek emellett rejtett díjak nélkül is globálisan költhetnek és utalhatnak pénzt, az alkalmazásban 30 pénznemet tarthatnak és válthatnak, valamint azonnal pénzt küldhetnek barátaiknak és családtagjaiknak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: revolut, bank