Utolsó pillanatban nyert időt az Apple egy nagyon fontos perben

Utolsó pillanatban nyert időt az Apple egy nagyon fontos perben
Időt nyert az Apple az Epic Gamesszel való pereskedésben, így nem kell egyik pillanatról a másikra átalakítania az App Store-t. Hosszú távon viszont változtatásokat kell majd eszközölnie.

Régóta pereskedik egymással az Apple és a Fortnite játékot fejlesztő Epic Games. Eddig úgy tűnt, hogy az Apple sikeresen veszi az akadályokat a maratoni jogi vitában, szeptemberben viszont mégis ellenük döntött a bíróság egy, az App Store-t is érintő fontos kérdésben – írja a HVG a 9to5Mac hírei alapján.

Yvonne Gonzalez-Rogers kaliforniai szövetségi bíró hozta meg az ítéletet miszerint: az Apple-nek 2021. szeptember 9-ig lehetővé kell tenni, hogy a fejlesztők ne csak az App Store-on keresztül fogadhassák a ki- és előfizetéseket, hanem erre a célra bármilyen általuk választott platformot használhassanak.

Az Apple az utolsó utáni pillanatban, december elején kérte a Fellebbviteli Bíróságtól, hogy függessze fel a bírói döntést, hiszen az ítélet teljesítéséhez nagyon komoly változtatásokat kellene eszközölni az App Store-ban. Halasztási kérelmében az Apple azzal érvelt, hogy rendkívül bonyolult lenne végrehajtani a változtatásokat szeptember 9-ig, ügyvédjük szerint hónapokra van szükség, hogy kitalálják a mérnöki, gazdasági és üzleti változások részleteit.

Az ítéletet meghozó bíró szerint az Apple-nek elegendő ideje volt felkészülni ezekre, a Fellebbviteli Bíróság viszont helyt adott az almás cég fellebbezésének. Az Apple-nek így tehát nem kellett december 9-ig elvégezni a módosításokat, az App Store egyelőre a megszokott módon működhet.

A bírói döntés, miszerint a felhasználók más platformokon is kommunikálhatnak az felhasználókkal, továbbra is érvényben van.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!