UN PRME Champion címet nyert a BGE

UN PRME Champion címet nyert a BGE
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyeteme, Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) legújabb programjába, egyben elnyerte a PRME Champion címet. A program részeként a BGE a világ 47 üzleti egyetemével közösen a felelős üzleti oktatás fejlesztését célzó projekteken dolgozik majd a jövőben.

A BGE felelős egyetemként törekszik a fenntartható működésre, elősegíti a társadalmi mobilitást, a hallgatók esélyegyenlőségét, valamint támogatja az aktív közösségi életet és az egészséges életmódot. Az egyetem 2017-ben csatlakozott a PRME (Principles for Responsible Management Education) hálózatához. A PRME az ENSZ által támogatott kezdeményezés, amelyet 2007-ben alapítottak a fenntarthatóság előmozdításának platformjaként, hogy a mai üzleti hallgatók számára elősegítsék a fenntarthatóság megértését, és hogy felvértezzék őket a jövőbeni változásokhoz szükséges képességekkel.

Idén a BGE-t – számos jelentkező közül, Magyarországról egyedüli felsőoktatási intézményként – 47 üzleti egyetemmel együtt PRME Championná választotta a UN PRME Titkársága. A PRME Championok – a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemek szerte a világon – célja, hogy az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban vezető szerepet töltsenek be a menedzsment oktatás fejlesztésében.

„Mi a BGE-n hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható jövő mindenki közös ügye. Közösségünkkel tudatosan dolgozunk azon, hogy hozzájáruljunk egy fenntartható jövőhöz. Többek között azzal is, hogy minden hallgatónk elvégzi a „Felelős és fenntartható vállalat” kurzust tanulmányai során. A PRME Champion cím elnyerése, illetve a programban való részvétel az elmúlt évek sikeres munkájának elismerése, megtiszteltetés és felelősség is egyben” – mondta el Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A PRME zászlóshajójának számító PRME Champion Program keretében az egyetemek együtt dolgoznak majd az üzleti oktatás kulcsfontosságú területeinek – tantervek, kutatás, oktatási keretrendszerek, fenntarthatóságon alapuló partnerségek és tudáscsere – továbbfejlesztésén. A program teret biztosít az oktatóknak, a hallgatóknak és az iparági szereplőknek is az együttműködésen és fenntarthatósági célok elérésén alapuló oktatási módszerek kidolgozására és megosztására.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!