Tovább folytatja kereskedelmi partnerhálózatának támogatását a Szerencsejáték Zrt.

Tovább folytatja kereskedelmi partnerhálózatának támogatását a Szerencsejáték Zrt.
A kedvező fogadtatás és a látványos eredmények hatására a Szerencsejáték Zrt. további fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis - és közepes vállalkozásokat célzó Értékesítői Ösztönző Programját. Ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek a vállalat.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly jelentette be, hogy a pandémia negatív gazdasági hatását is ellensúlyozó Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervet indított el, melynek első lépéseként 2020. májusában összesen több mint 5 milliárd forint értékű többletjutalékot juttatott partnereinek. Az akcióterv szerves részét képezte a munkahelymegőrzés, amely a kiemelt kis- és középvállalkozó partneri hálózatunkban 5 ezer munkahely megvédését eredményezte.

A nemzeti lottótársaság a harmadik hullám alatt további 2 milliárd forintnyi jutalékkifizetéssel támogatta partnerhálózatát, ennek során minden egyes szerencsejáték termék eladása után közvetlen pénzbeli hozzájárulással ösztönözte értékesítőit. A kedvező fogadtatás és a kimagasló eredmények hatására a vállalat úgy döntött, hogy a 2021. február 1-jén bevezetett Értékesítői Ösztönző Programot év végéig meghosszabbítja, így motiválva a társasággal partneri szerződésben álló kis- és középvállalkozások értékesítőit, egyéni teljesítményük figyelembevételével.

Az Értékesítői Ösztönző Program első fél évében eddig 2351 értékesítőhely összesen 8464 eladója vett részt a programban. Számukra az eddig lezárt elszámolási időszakok alapján 1,4 milliárd forint jutalék került már kifizetésre, mely a program első féléves zárásáig előzetes becsléseink alapján a 2 milliárd forintot is meghaladhatja. Az elmúlt fél év statisztikái azt mutatják, hogy eredményes volt a kezdeményezés: az egy értékesítőre eddig kifizetett átlagos jutalék meghaladta a szuperbruttó 284 ezer forintot, ugyanakkor akadt olyan is, aki 1,5 millió forintot vihetett pluszban haza. Fél év alatt 156 értékesítő összesen 252 alkalommal érte el az 500 ezer forintos, elszámolási időszakonkénti felső határt.

„Magyarország egyik legnagyobb viszonteladói hálózatával működünk együtt több mint 7600 értékesítési ponttal országszerte. A pandémia súlyosan érintette a közel 2400 kis- és középvállalati lottózói partnerünket, akikhez a földi hálózat teljes árbevételének 65 százaléka köthető. A kieső bevételek sokukat egyik napról a másikra hozta rendkívül nehéz helyzetbe, ezért indítottuk el tavaly a Hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervet. A kezdeményezés hatására a földi hálózatban realizált bevételeink év végére nemcsak visszaépültek, de jelentősen meg is haladták a járvány előtti időszakét. A sikerekre építve 2021-ben kibővítettük a többletforrások körét, és az Értékesítői Ösztönző Porgrammal közvetlenül a vállalkozói partnereknél dolgozó értékesítő kollegák munkáját ismerjük el többletjutalékkal” – összegzett dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a szektor összességében mintegy 10 ezer embert foglalkoztat, 30-40 ezer fő megélhetését biztosítja, ebből adódóan kiemelt gazdasági jelentőséggel bír.

Az értékesítői és partneri visszajelzéseket is figyelembe véve a program folytatásával változatlanul az a célja a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy támogassa a partneri hálózatot, akik ezáltal hatékonyabban járulhatnak hozzá a társaság árbevételének növekedéséhez. A további jutalékkiáramlás az idén várhatóan meghaladja a 1,5 milliárd forintot, de akár a 2 milliárdot is elérheti. Nem változott az sem, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően minden egyes szerencsejáték termék után jár a pénzbeli hozzájárulás.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!