Több mint egymilliárd Bitcoin cím van

Több mint egymilliárd Bitcoin cím van
A BTC ugyan jelenleg is 19 700 dollár körül áll, de a létrehozott Bitcoin címek száma folyamatosan emelkedik.

A Bitcoin blokkláncán továbbra is növekvő aktivitás tapasztalható. A figyelemre méltó aktivitás egy része a hálózaton létrehozott címek számának alakulása, ami jól mutatja a zászlóshajó kriptopénzzel kapcsolatos általános piaci hangulatot – írja a bitcoinbazis.hu.

A lap a Glassnode kriptoanalitikai platform adatai alapján közölte, hogy július 12-én a valaha létrehozott Bitcoin címek száma először lépte át az egymilliárdos határt.

Pedig a közelmúltban még úgy tűnt, hogy a kriptoárfolyam-összeomlás romba döntötte a befektetők érdeklődését a Bitcoin iránt. Az évek során a mélyponton történő vásárlás gyakori befektetési stratégiává vált, főként a hosszú távú nyereséget kereső magánbefektetők körében.

A tendenciát valószínűleg a lakossági befektetők váltották ki, akik az új történelmi csúcsra várva dönthetnek úgy, hogy BTC-t vesznek. A BTC ugyan jelenleg is 19 700 dollár körül áll, a létrehozott Bitcoin címek száma azonban továbbra is emelkedik. Ez az információ nem azt jelenti, hogy minden címnek más a tulajdonosa, de jól tükrözi a Bitcoin elfogadottságát. Sokan több Bitcoin címmel rendelkeznek, hogy tranzakciókat küldjenek és fogadjanak.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!