Tanácsok profiktól kripto-medvepiac esetére

Tanácsok profiktól kripto-medvepiac esetére
Itt a halálkereszt a 22 ezer dolláros bitcoin célárfolyammal. Lássuk mit tanácsolnak az öreg rókák a kripto-medvepiac esetére.

A népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital szerint a BTC/USD-nek közel 20 000 dollárra kell zuhannia, hogy hozza a múltban megjelent alakzatokat - írja a bitcoinbazis.hu.

Sok vita övezi a Bitcoin árfolyam grafikonján időről-időre megjelenő úgynevezett „halálkereszt” konstrukciókat. A halálkereszt akkor jelenik meg, amikor a csökkenő 50 periódusos mozgóátlag (50MA) a 200MA-t keresztezi.

A múltban gyakran előfordult, hogy egy-egy ilyen esemény jelentős árcsökkenést váltott ki. Ez az, amit Rekt Capital “generációs mélypontnak” hív.

2022 januárjában a történelmi tendencia visszatérni látszott, mivel megjelent a halálkereszt a grafikonon. Ezután a BTC/USD már 43%-ot esett a 2021. novemberi minden idők legmagasabb, 69 000 dolláros csúcsáról. Ha most egy újabb ilyen esés előtt állunk, akkor az további 43%-kal egészen 22 700 dollárig húzhat vissza a BTC USD kereskedési pár.

A jelenlegi piaci hangulat meglehetősen világvége hangulatot mutat. A kereskedési kedvet mutató félelem és kapzsiság indexe már egy hete extrém félelmet mutat. A héten kedden már 8 pontnál is járt a mutató, ami a valaha mért legalacsonyabb pontszám.

Az árfolyamok puszta csökkenő tendenciáján kívül a medvepiacot számos egyéb tényező is jellemzi. A befektetők piacba vetett bizalmának hiánya, a tartósan csökkenő árak és csökkenő kereskedési forgalom jelenik meg. Emellett pedig egyre alacsonyabb csúcsok, amikor jó hírek jönnek, és egyre alacsonyabb mélypontok, ha rossz hírek érkeznek.

Egy kereskedő a Twitteren az alábbi tanácsokat adja az újaknak a medvepiac esetére:

  • Vásárolj Bitcoint
  • Tartsd kézben a saját kulcsaid
  • Hagyd figyelmen kívül a piaci árat
  • Hagyd abba a szerencsejátékot a szeméttel – itt feltehetően a shitcoinokra utal a szerző
  • Szabadulj meg a tőkeáttételtől
  • Dolgozz folyamatosan
  • Rendszeresen rakj félre
  • Készülj fel egy pénzügyi összeomlásra
  • Vigyázz a családodra
  • Használj ki minden extra időt, hogy megismerkedj az új Bitcoin eszközökkel és szolgáltatásokkal

Erik Vorhees kripto befektetők azt tanácsolta a kereskedőknek, hogy ne tegyenek semmit. Akik már vásároltak bitcoint ugyanis a “magokat elültették” és a várakozást ahhoz hasonlította, hogy tavasszal nő a búza. Nic Carter kereskedés elemző szerint a kripto-közösségnek most arra kell az energiát fordítania, hogy olyan dolgokat építsen, amelyeket az emberek valóban akarnak.

A medvepiac akkor érhet véget, ha a Federal Reserve leállítja a kamatemelést. Egyes előrejelzések szerint ez akár a következő hónapokban megtörténhet. Azonban erre nincs garancia.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!