Rossz hír a Revolut tulajdonosoknak

Rossz hír a Revolut tulajdonosoknak
A Revolut arról tájékoztatta magyar felhasználóit, hogy április elsejétől megszünteti a 2020 júniusában bevezetett HUF pénznemű gyűjtőszámláját, ezért a Revolut egyenlegek banki átutalással történő feltöltése a határidő után drágább és lassabb lehet majd.

Fontos változásról tájékoztatta a napokban a litván banki licenccel rendelkező Revolut magyarországi felhasználóit: a cég megszünteti a 2020 júniusában bevezetett HUF gyűjtőszámláját, vagyis a Revolut egyenlegek banki átutalással történő feltöltése ettől az időponttól kezdve drágább és lassabb lehet majd - írja a hwsw.hu.

Bár a változással kapcsolatban megjelent egyes sajtóhírek azt sugallják, hogy az ügy mögött a Revolut és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyfajta érdekkonfliktusa állhat, az ok vélhetően sokkal prózaibb: ahogy a FintechZone rámutat, jó eséllyel üzleti döntés áll a háttérben.

A HUF egyenlegfeltöltést ugyanis meglehetősen későn vezette be a Revolut, amikor a felhasználók már rég megszokták, hogy egyenlegüket bankkártyával gyorsan és ingyenesen (már ahol nem készpénzfelvételnek számít a tranzakció) feltölthetik - ráadásul ezzel az ügyfél mellett a Revolut is jól jár, hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül).

A HUF gyűjtőszámla (mely nem azt jelenti, hogy minden Revolut-ügyfél saját HUF számlaszámot kapott!) ezzel szemben elsősorban azok számára járhatott előnyökkel, akik a munkabérüket a Revolut fiókjukra irányították.

Ezek a felhasználók azonban a FintechZone becslései szerint kis túlzással két kézen megszámolhatók Magyarországon, vagyis a jelentős többség a Revolut szolgáltatásaiban semmilyen változást nem fog érzékelni április 1-jétől, a cég és az MNB pedig - mint ha mi sem történt volna - folytathatja egymás masszírozását a magyar banki licenc kérdéskörében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!