Rekordszámú diák és csapat jelentkezett a K&H pénzügyi vetélkedőjére

Rekordszámú diák és csapat jelentkezett a K&H pénzügyi vetélkedőjére
Rekordszámú versenyző nevezett be idén a tizenkét éves múlttal rendelkező K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre, amelynek keretében a diákok 3-5 fős csapatokba verődve ismerkedhetnek meg a pénzügyi tudatosság alapjaival és a mindennapi bankolással. Összesen 2423 csapat és 9922 diák jelentkezett 585 iskolából. Ez nevezői csúcsot jelent a vetélkedő történetében, egyrészt több mint 850 csapattal többen jelentkeztek a tavalyi tanévhez képest, másrészt 10 százalékkal meghaladja a járvány előtti, 2019/20-as évi létszámot is. A különdíjak nyertesei is kihirdetésre kerültek.

Minden eddiginél több versenyző vágott neki a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő idei fordulóinak - közölte a bank. Az első fordulóra összesen 9922 diák 2423 csapatot alkotva nevezett be a versenyre 585 iskolából. Ez nevezői rekordot jelent, a 2011-ben útjára indult vetélkedősorozatban, 10 százalékkal meghaladva a járvány előtti szintet.

Az első fordulót követően a K&H Bank a különdíjakról is döntött: a legtöbb diákot felkészítő személy és a legtöbb diákot nevező iskola, valamint a legtöbb diákot nevező leghátrányosabb helyzetű kistérségekben működő iskola is különdíjban részesült. Minden különdíj nyertes pénz és tárgynyereményt is hazavihet.

Miért fontos?

"A kiemelkedő érdeklődés elsősorban annak köszönhető, hogy a pandémia miatt hirtelen, egyik napról a másikra megváltoztak a mindennapok, ezen belül sokak pénzügyi helyzete is. Erre pedig azonnal reagálnia kellett a háztartásoknak. Fókuszba került a pénzügyi tudatosság, amely egy bármikor előálló rendkívüli helyzetben megoldást nyújthat az érintetteknek. A járványhoz köthető változás természetesen érintette a diákokat, gyerekeket is, egyben világossá tette, hogy még nagyobb szükség van a pénzügyi oktatásra. Nemcsak a pandémiás hatás, hanem az elképesztő sebességgel haladó digitalizáció is hozzájárult ahhoz, hogy még népszerűbbé váljon a vetélkedő." - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte: "A bank több mint 10 évvel ezelőtt azért indította el a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, hogy a felnövekvő generáció olyan pénzügyi tudást kapjon a kezébe, melynek segítségével felnőttként okosan lesz képes dönteni saját pénzügyeiről." A vetélkedőhöz készített ismeretanyag illeszkedik a mai elvárásokhoz, KáPé, az animált vlogger meséli el kalandjait arról, hogyan sikerül összegyűjtenie a kiszemelt játékkonzol árát. Az epizódsorozat bemutatja többek között, hogy mi az a hitel, mit jelent az öngondoskodás, miért és hogyan érdemes takarékoskodni, továbbá ismerteti a biztonságos online vásárlás menetrendjét is.

Fordulók, nagyszabású végjátékkal

Az idei vetélkedőnek összesen négy állomása van, amelyek online kerülnek megrendezésre: a lezajlott első forduló, majd a márciusi második forduló után következnek a regionális középdöntők.

A továbbjutó csapatok a várhatóan május 10-11-én sorra kerülő online döntőben mérkőznek meg egymással. A döntőben a regionális középdöntő legjobb csapatai, korosztályonként 8-8 csapat versenyezhet az első helyért. Mind a négy korosztályban 5-5 feladványt kell a csapatoknak megoldaniuk, amelyek elsősorban a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazásának képességét mérik fel, az eredményhirdetés pedig május 17-én lesz.

A K&H nyereményözönnel készül a döntő győztesei számára is: a 3-4. és 5-6. osztályosok többek között Segwayt, Mediapadet és fejhallgatót nyerhetnek. A 7-8. és 9-11. osztályosok PocketBookért, okosóráért, hordozható hangszóróért versenyezhetnek, a győztes diákokat és csapatokat felkészítő pedagógusok vagy szülők 80-120 ezer forintos ajándékutalványt kapnak. A legjobban szereplő csapatok pedig 200-300 ezer forintos ajándékutalvánnyal lesznek gazdagabbak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!