PayPal társalapítója: A bitcoin mindig is a világ legbecsületesebb piaca volt

PayPal társalapítója: A bitcoin mindig is a világ legbecsületesebb piaca volt
Casey Carillo, a Bitcoin Magazine munkatársa nemrég úgy fogalmazott: “úgy tűnik, kevés olyan ember van, aki olyan ellentmondásos reakciókat vált ki a bitcoin közösségben, mint Peter Thiel. Szeretjük vagy utáljuk, de ő egy kivételesen befolyásos egyéniség a modern pénzügyekben és a technológiában, és amikor bejelentették, hogy beszédet tart a Bitcoin 2022-n Miamiban, sokan kíváncsiak voltak, mit fog mondani”.

Korábban Thiel, a PayPal társalapítója – aki ma Michael Saylorral és Cathy Wooddal a Bitcoin csúcstalálkozó fénypontja volt – azt mondta: “Csak bitcoint kell venned”, majd hozzátette: “A bitcoin 66 000 dollár. Felfelé fog menni? Talán … De az biztos, hogy ez azt mutatja, hogy a központi bankok teljes csődjének pillanatában vagyunk” - idézi a bitcoinbazis.hu.

Ez az, amit a bitcoinhívók már évek óta hangoztatnak – az árfolyam rövid távon nem számít, hiszen a decentralizált valuta emelkedése a monetáris status quo iránti bizalom csökkenéséről tanúskodik, különösen most, hogy a Bretton Woods III. világ részeként az amerikai dollárt fegyverként használták Oroszország ellen, ami sok országot, köztük Kínát is arra ösztönzött, hogy vegye fontolóra a dollártól való fokozatos eltávolodást.

A Bitcoin 2022-n Thiel egy tőle származó videóval kezdte beszédét, amelyben a digitális infrastruktúra jövőjéről beszélt. A mobiltelefon-használatra vonatkozó előrejelzései, amelyek akkoriban talán furcsán hangzottak, meglehetősen pontosak voltak.

Az ezt követő beszéd azonban sok bitcoinos lelkét melengette meg. Thiel ugyanis azzal kezdte, hogy elővett egy köteg 100 dolláros bankjegyet, és megmutatta a tömegnek. Azt mondta: “Ez egy titokzatos dolog, mi is a pénz?”. Ezt követően felajánlotta a pénzt egy véletlenszerűen kiválasztott személynek a tömegben.

“Őrület, hogy ez még mindig működik” – mondta Thiel. Bár ő milliárdos, volt benne valami. Ezután a PayPal alapításáról és indulásáról mesélt az egybegyűlteknek, majd a bitcoin ellenségeiről kezdett beszélni.

“Ha a bitcoin az aranyat fogja helyettesíteni, a kérdés az, hogy miért van ennyire alul értékelve?” – kérdezte a tömeget. “A bitcoin mindig is a világ legbecsületesebb piaca volt, a leghatékonyabb piac”.

Thiel a továbbiakban rámutatott, hogy “ma a világ összes aranya 12 billió dollárt ér, míg a globális részvények 115 billió dollárt. 1980-ban az arány egy az egyhez volt, a világ összes aranya és a globális részvények értéke megegyezett, 2,5 billió dollár volt”.

Az infláció azonban most olyan magas, mint az 1970-es évek végén volt, tehát Thiel szerint a részvények az ellenség, a bitcoin pedig a megfelelő befektetés.

Megemlítette a dollár hegemóniáját is sőt, a dollár digitalizációjának lehetőségét is. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: bitcoin, PayPal