Nyomozás indul az Amazon ellen

Nyomozás indul az Amazon ellen
Felügyeleti vizsgálat alá vonják az Amazont Nagy-Britanniában, mert felvetődött, hogy szándékosan „worse deal” megoldást kínál esetenként a vásárlóknak.

A brit Verseny- és Piacfelügyelet (CMA) vizsgálatot indított az Amazon ellen, mivel azt állítják, hogy egyes gyakorlatai sértik a versenyjogot, és rosszabb üzleteket eredményeznek a vásárlók számára – írja a Napi.hu.

Az e-kereskedelmi céget azzal vádolják, hogy torzítja a versenyt azáltal, hogy a saját kiskereskedelmi üzletágát és a szolgáltatásait igénybe vevő eladókat előnyhöz juttatja a harmadik fél eladókkal szemben az Amazon UK piacterén.

A lap azt írja, hogy a Charged Retail jelentése szerint a CMA azt fogja vizsgálni, hogy a vállalat hogyan használja fel a harmadik fél eladóinak adatait, és hogyan határozza meg a Prime címke alatt értékesítő szoftverek kritériumait. Azt akarják felmérni, hogy az Amazon hogyan választja ki a preferált választást a "Vásárlás" dobozban, amely a vásárlóknak egy kattintással lehetőséget biztosít arra, hogy egy adott eladótól azonnal megvásárolják a terméket vagy a kosárba tegyék.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!